Teruggekeerde Kara enige echter leider

DINSDAG, 13 FEBRUARI 2018, 07:07 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES - ANDERE Kara Mbodji is terug in Neerpede. De Senegalees vertoefde de afgelopen weken in zijn thuisland Senegal om te revalideren. Dat is goed nieuws voor de spelersgroep. "Hij is de enige speler wiens woorden indruk maken op de rest van de spelersgroep."

Hein Vanhaezebrouck hekelde de voorbije dagen het gebrek aan karakter en persoonlijkheden in zijn spelersgroep. Een speler die deze winter vertrok (Hanni, Harbaoui, Beric of Stanciu, red.) bevestigt dit vandaag in Het Laatste Nieuws. "Als Kara praat, luistert de rest. Als het minder gaat, klopt hij op tafel. Maar goed ook: als hij het niet doet, doet niemand het. Kara is de échte aanvoerder van Anderlecht."

Na Kara gaapt een grote leegde aan persoonlijkheden. Vanhaezebrouck noemde zaterdag na de partij tegen Oostende wel de naam van Pieter Gerkens. De 22-jarige Limburger was vorige woensdag de eerste die het woord nam toen Vanhaezebrouck de groep nog eens onder hun veren zat. Ook in Oostende probeerde hij het vuur in de ploeg te brengen.

Hoewel hij ten vroegste in de play-offs weer kan voetballen, kan Kara met zijn aanwezigheid en persoonlijkheid mogelijk nu al een meerwaarde zijn voor Anderlecht. De komende dagen staat er nog een trip naar Barcelona op het programma om op controle te gaan bij dokter Ramon Cugat, maar de rest van zijn revalidatie zal de verdediger afwerken in Neerpede.anderlecht-online forum