Opnieuw nederlaag na erg slappe wedstrijd

VRIJDAG, 16 FEBRUARI 2018, 23:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De verbanning van Olivier Deschacht heeft niet voor een ommekeer gezorgd. Anderlecht toonde tegen STVV dezelfde gebreken als de voorbije weken en leed een logische 1-0-nederlaag. Ook de jongeren Mohammed Dauda en Alexis Saelemaekers, die voor het eerst hun kans kregen, konden niets forceren.

Vanhaezebrouck begon aan de partij met weer een nieuwe veldbezetting. Geen 3-4-3 of 4-3-3, wel een 4-4-2. Morioka startte op de bank. De wedstrijd begon flauw. STVV noch Anderlecht slaagden er in de beginfase in iets klaar te spelen. Iets voorbij het kwartier sloeg de vlam dan toch in de pan. Letterlijk. In het Anderlecht-vak werden rookbommen afgestoken en de wedstrijd werd tien minuten stilgelegd.

STVV verteerde deze pauze het best. Aan de overkant kreeg Teodorczyk een schietkans, maar hij reageerde te wild. Dan deed Akpom het aan de overkant veel beter. De Brit, ex-Arsenal, trapte in de linkerhoek binnen: 1-0 en Anderlecht in de problemen. Die problemen konden in de toegevoegde tijd nog wat groter worden. Eerst was Bruno dicht bij de gelijkmaker (Asamoah stak er nog net een voetje voor) en vlak voor affluiten kreeg STVV een strafschop na een handsbal van Sa. Een foute beslissing, want de Portugees stond buiten de zestien. Sels redde echter de elfmeter van Akpom.

Het eerste gevaar na de rust kwam van De Sart, maar Sels redde knap op zijn schot. Van Anderlecht-zijde zorgde Sambi Lokonga voor de eerste doelkans. Van dichtbij kopte hij pal op Steppe. Iets voorbij het uur haalde Vanhaezebrouck zijn eerste joker van de bank. De jonge Ghanees Dauda kreeg zijn eerste volwaardige kans (vorige week viel hij al enkele minuten in). De Anderlecht-fans roepen intussen ironisch 'Het is de schuld van Olivier'.

Iets voorbij halfweg de tweede helft ontsnapt Anderlecht wanneer een voorzet van Legear centimeters naast rolt. Vanhaezebrouck gooide vervolgens ook Morioka en Saelemaekers in de strijd. Opnieuw een jonge debutant, die tweede. Veel zoden bracht het niet aan de dijk. Het bleef 1-0 en Anderlecht haalt zo amper drie punten uit zijn laatste vijf duels. Gent kan zondag naast paars-wit komen als het thuis wint van KV Mechelen.

Score: 1-0
Goal(s): 41' Akpom (1-0)

STVV:Steppe, Dussaut, Teixeira, Kotysch, Goutas, De Sart, De Petter, Asamoah, De Norre, Legear, Akpom
Anderlecht:Sels, Appiah, Spajic, Sa (75' Morioka), Obradovic, Chipciu (75' Saelemaekers), Sambi Lokonga, Gerkens, Saief, Bruno (62' Dauda), Teodorczyk

Geel: 25' Teodorczyk, 30' Dussaut, 36' Appiah, 48' Sa, 81' De Petter, 90+3' De Norre
Rood: /

Scheidsrechter: Nathan Verboomen
Stadion: Staaien