Het DNA van RSCA !

MAANDAG, 19 FEBRUARI 2018, 23:06 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

WEBSITE De malaise bij paars-wit blijft verder duren na een nieuwe nederlaag tegen STVV. Zo is onze fiere Brusselse club aan zijn slechtste periode in 20 jaar bezig. De oorzaken van de crisis werden vorige week reeds uitvoering besproken.

In het verleden uitte onze redactie reeds zijn bezorgdheid over het beleid aan de hand van opiniestukken en analyses. Deze keer gooien we het over een andere boeg. In de populaire media lezen we dat paars-wit zijn identiteit verloren is. En wie anders dan de fans zijn beter geplaatst om onze identiteit weer in de verf te zetten?

Aan de hand van vijf vragen gaan we op zoek naar "het DNA van RSCA", door de ogen van de fans. Gelieve jullie antwoorden goed te onderbouwen, aangezien we op regelmatige basis een selectie ervan zullen publiceren. Hopelijk zorgt het voor wat inspiratie bij ons geliefd elftal. Ik steek alvast zelf even van wal met mijn interpretatie van het Anderlechtse DNA. Hierna is het aan jullie!

Als je Anderlecht met een muzieknummer moest vergelijken, welk nummer zou dit dan zijn en waarom?
Europe - Rock the Night; een toch vrij bekende rock-klassieker. Anderlecht blijft toch een begrip in de Europese voetbalwereld gezien zijn geschiedenis; een klassieker, een ploeg met uitstraling. En bij elke match, ongeacht de tegenstander, verwacht ik toch dat ze de avond / namiddag kleuren: rock the night dus!

Waarom werd je ooit fan van Anderlecht en niet van een andere club?
Als jong manneke kijk je toch vooral op naar de ploegen die iets extra brengen en naar spelers met uitstraling en persoonlijkheid. In mijn periode was dat toch vooral Anderlecht, met Marc Degryse als draaischijf. Mijn interesse was gewekt en ik werd fan.

Welke speler(s) noem jij een echt Anderlecht-icoon en waarom?
Twee namen komen spontaan op: Jan Mulder en Pär Zetterberg. De eerste heb ik nooit aan het werk gezien (buiten op TV-beelden). Maar in zijn rol als analist merk je toch zijn liefde voor onze paars-witte club (en momenteel in deze slechte periode vooral ongeloof en verdriet). Pär Zetterberg heb ik zelf gelukkig genoeg wél vaak aan het werk gezien. Zijn inzicht, sportiviteit en doorzettingsvermogen, maar vooral zijn technische kwaliteiten maakten van hem een echte Anderlechtenaar. En ook naast het veld had hij dan nog eens een onberispelijke reputatie.

Welk memorabel moment (of memorabele wedstrijd) zal je voor altijd bij blijven en waarom?
Persoonlijk kijk ik toch vooral uit naar de Europese wedstrijden. De Champions League campagne van het jaar 2000 was dus memorabel voor mij. De manier waarop de grote ploegen voor de bijl gingen in het kolkende Vanden Stock Stadion sprak tot de verbeelding. Iedereen was toen effectief bang van Anderlecht. Een mooi voorbeeld van hoe we onze club willen zien spelen.

Wat maakt Anderlecht uniek? Wat vind je bij een andere club niet terug?
De uitstraling, de klasse, de sportiviteit en het verleden (palmares en spelers) van de club. De combinatie van al die factoren is buiten Anderlecht nergens te vinden in België. Paars-wit past daarmee in een select clubje binnen het Europese toneel.

Klik hier om zelf jouw ervaringen te delen!

anderlecht-online forum