Het DNA van RSCA volgens 'Mac49' (36)

ZATERDAG, 3 MAART 2018, 11:22 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Hoe willen we onze club zien? Wat is belangrijk voor ons als fans? Hoe kijken we naar onze club? Aan de hand van vijf vragen trachten we hier een beeld van te schetsen. In deze editie delen we de antwoorden van Mac49.Deelnemen kan nog steeds via deze link. Veel leesplezier!

Als je Anderlecht met een muzieknummer moest vergelijken, welk nummer zou dit dan zijn en waarom?
Ne me quitte pas, Brel. Belgisch, Brussels en tweetalig met internationale faam. Het bevat een populaire gehalte dat in de schaduw staat van de onmiskenbare klasse die het uitstraalt. 'Ne me quitte pas' komt uit een periode die ik zelf niet heb gekend, maar heeft doorheen de tijd zijn positie aan de top van de Belgische muziekwereld nooit verloren en raakt de jongere generaties nog steeds even hard. Een gevestigde waarde of zelfs een instituut, krachtig, poëtisch mooi en raakt je recht in je hart. Beter vind je niet in ons Belgenland!

Waarom werd je ooit fan van Anderlecht en niet van een andere club?
Als 8-jarige hoorde je op school een keuze te maken. Wat mij toen heeft doen kiezen: Het feit dat het een tweetalige Brusselse club is en (in alle eerlijkheid) de Generale Bank truitjes.

Welke speler(s) noem jij een echt Anderlecht-icoon en waarom?
Paul van Himst, Zetterberg en Frutos:

  • Paul van Himst als verpersoonlijking van een geschiedenis die ik enkel via via heb meegekregen. Hij zit ook elke thuiswedstrijd in het stadion, wat getuigt van z'n liefde voor de club.
  • Zetterberg omdat hij volgens mij de meest 'typische RSCA speler' is die ik zelf aan het werk zag, zowel op als naast het veld.
  • Uiteindelijk ook Frutos, omdat het eigenlijk een supporter was die op het veld stond.


Welk memorabel moment (of memorabele wedstrijd) zal je voor altijd bij blijven en waarom?
Raar genoeg een bekerfinale (2008). Eén van de mooiste dagen uit mijn leven. Het feest voor, tijdens en na de wedstrijd was geweldig. Ik herinner me ook dat ik geen seconde twijfelde aan de overwinning, ook niet na de tegengoal. Verder zal ik jammer genoeg ook nooit de 'test non-matchen' uit 2009 kunnen vergeten. Die dag is veel gebroken: De hoop op een titel die wij verdienden, een pak van onze spelers, mijn geloof dat we naar Luik gaan om te voetballen, mijn geloof in een eerlijk matchverloop, en last but not least mijn geloof in de Brusselse politiediensten bij het verlaten van het stadion. Al kan dit natuurlijk niet op tegen alle mooie momenten die we gekend hebben!!!

Wat maakt Anderlecht uniek? Wat vind je bij een andere club niet terug?
We hebben veruit het mooiste palmares en wanneer we niet eerste eindigen, eindigen we als tweede of derde. We spelen al decennia lang elk jaar Europees. De hele club hecht evenveel belang aan de overwinning als aan het geleverde spel. Onze supporters komen van alle uithoeken van het land. Wij zijn voor bijna elke Belgische eersteklasser dé match van het jaar. Wanneer wij over dé match van het jaar spreken, spreken we over een Europese wedstrijd of een titelmatch. RSCA straalt klasse uit, op en naast het veld!





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.