Het DNA van RSCA volgens 'VanTheMan23' (25)

ZATERDAG, 17 MAART 2018, 23:40 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE In deze aflevering van "Het DNA van RSCA" belichten we de beleving van een jonge fan van 25 jaar. Daarnaast hebben we ook de antwoorden op de eerste vraag gebundeld in een tagcloud. Opvallend: u koos vooral voor tijdloze rocknummers, songs gerelateerd aan overwinningen en kampioenen (Simply the Best, We are the Champions, ...) en ook voor Le Grand Jojo - Anderlecht Champion.

Als je Anderlecht met een muzieknummer moest vergelijken, welk nummer zou dit dan zijn en waarom?
Champagne van Millionaire: spreekt voor zich.

Waarom werd je ooit fan van Anderlecht en niet van een andere club?
Mijn familie supportert ook voor Anderlecht en dus is het met de paplepel meegegeven om fan te zijn van Anderlecht.

Welke speler(s) noem jij een echt Anderlecht-icoon en waarom?
Zetterberg, Rensenbrink, Nilis, Kompany, Mulder, Coeck, Suarez, Boussoufa,... Allemaal spelers die beseften wat het betekent om voor een prachtige club als Anderlecht te mogen voetballen. Daarnaast hadden ze ook de kwaliteit om beslissend te zijn en zorgden ze ervoor de club steeds naar een hoger niveau te tillen. Hun clubliefde staken/steken ze ook niet onder stoelen of banken, dat maakt van hen echte iconen van Paars-wit.

Welk memorabel moment (of memorabele wedstrijd) zal je voor altijd bij blijven en waarom?
Anderlecht - Athletic de Bilbao 4-0 (2010), Anderlecht - Bordeaux 2-1 (2008), Anderlecht - Gent 3-2 (Beker, 2008), Anderlecht - Club Brugge 6-1 (2012), Anderlecht - Manchester United 1-1 (2017). Wie bij deze wedstrijden aanwezig was, zal wel begrijpen waarom deze allemaal memorabel waren. Ik heb nog steeds kippenvel wanneer ik terug denk aan deze wedstrijden. De vloer aanvegen met een Europese (sub)topper of met onze grootste vijand, in extremis dat zo belangrijke doelpunt maken: het zat allemaal in deze wedstrijden. Het grote Anderlecht (en we hoeven daarvoor dus geen tientallen jaren terug te gaan)!

Wat maakt Anderlecht uniek? Wat vind je bij een andere club niet terug?
De klasse die Anderlecht uitstraalt, vind je nergens anders terug in België. Anderlecht kent geen venijn of jaloezie. Anderlecht heeft een naam en geschiedenis in Europa. De bijnaam 'dikkenek' dragen we met trots omdat we simpelweg de meest succesvolle club van België zijn.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.