Da Silva: "Mijn doel? A-kern van Anderlecht"

WOENSDAG, 21 MAART 2018, 12:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Christian Da Silva Katalay vertoeft deze week in Congo. Voor het eerst zal hij aantreden met de Congolese nationale ploeg U19. Voor zijn afreis naar Congo sprak de jonge verdediger met Leopard Leader Foot en ook Anderlecht kwam te sprake.

De Silva speelt sinds 2015 voor Anderlecht, dat hem overnam van Standard. "Wat ik wil bereiken bij Anderlecht. Dat is heel eenvoudig. In eerste instantie wil ik mezelf verbeteren als voetballer. Op termijn hoop ik de A-kern te bereiken", zo vertelt Da Silva.

Maar eerst wacht Congo. Met de U20 gaat de rechtsachter, die in het verleden al speelde voor de Belgische U16, op zoek naar een ticket voor de Africa Cup U20 van volgend jaar. Vanwaar de keuze voor Congo? "Dit is mijn land van herkomst. Toen ik werd opgeroepen, kon ik niet weigeren. Het betekent veel voor om te kunnen spelen voor 'les Léopards' (bij bijnaam van de Congolese nationale ploeg, red.). Het maakt me fier dit shirt te kunnen dragen."

Gevraagd naar zijn idool als voetballer, geeft Da Silva een antwoord dat niet voor de hand ligt: José Bosingwa. "Hij is mijn oom en is net als ik een rechtsachter. Als kind keek ik vaak naar zijn wedstrijden en nam ik een voorbeeld aan zijn bewegingen, zijn loopacties, ... Hij was een geweldige voetballer en ik hoop op een dag zijn niveau te bereiken."



anderlecht-online forum