Het DNA van RSCA volgens 'NicolasVanOevelen' (23)

ZATERDAG, 24 MAART 2018, 23:52 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Vandaag delen we het verhaal van NicolasVanOevelen, een jonge Anderlechtfan van 22. Ondertussen hebben we ook alle antwoorden van de tweede vraag (waarom werd je fan?) verzameld in een tagcloud. Ruwweg zijn er vier hoofdredenen waarom jullie fan werden: het zit in de familie, een sterspeler begeesterde jullie, het voetbal was het mooiste en het stadion / de truitjes spraken jullie aan op jonge leeftijd.

Als je Anderlecht met een muzieknummer moest vergelijken, welk nummer zou dit dan zijn en waarom?
Simply The Best - Tina Turner : We komen er openlijk voor uit en zijn er fier op dat we de meest succesvolle club van het land zijn.

Waarom werd je ooit fan van Anderlecht en niet van een andere club?
Op 4-jarige leeftijd werd ik fan van de club met de mooiste truitjes en van de club die de mooiste goals maakte tijdens de zondag-(her)uitzending van Stadion op VTM. Het zag er esthetisch het mooiste uit: mooi veld (in tegenstelling tot Brugge en Standard), mooi stadion en prachtdoelpunten.

Welke speler(s) noem jij een echt Anderlecht-icoon en waarom?
Wasyl: een speler die zijn liefde voor de club op zijn lichaam liet zetten. Kompany en Lukaku: Eigen jeugd die internationaal furore maakten en al van jongs af aan op Neerpede rondliepen.

Welk memorabel moment (of memorabele wedstrijd) zal je voor altijd bij blijven en waarom?
De 3-3 return in Arsenal. De Lukaku-demonstratie in de ArenA in de Europa League én de frustratie na de zege die we uit handen gaven in de laatste minuten tegen Arsenal (thuis).

Wat maakt Anderlecht uniek? Wat vind je bij een andere club niet terug?
De historie. Het esthetische (mooie shirts, kleuren, stadion) en het frivole spel waar eigen jeugd meer kansen krijgt dan gemiddeld (minder dan bv. Genk, maar betere balans tussen eigen jeugd en ervaring). De tweetaligheid.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.