Veranderingen die op komst zijn

WOENSDAG, 28 MAART 2018, 19:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE - ANDERE RSC Anderlecht zat al verschillende keren samen met de supporters om te bespreken hoe ze de sfeer in het stadion kunnen verbeteren. Ook Marc Coucke gaf al meermaals aan dat de sfeer beter kon. We lijsten de verschillende punten waar aan gewerkt wordt even voor jullie op.

Te beginnen met de vakken achter de goal, die moeten vol zitten. Anderlecht heeft de intentie om tegen de start van volgende seizoen de capaciteit te verdubbelen (+250 per vak). Hiervoor liggen drie scenario’s op tafel. Deze worden voorgelegd aan de voetbalcel Binnenlandse Zaken South Leaders verhuizen dan naar kant Mauves Army . Op termijn worden de S-vakken beneden achter de goal omgevormd tot familietribune. Ook de spandoek van Engie kan dan verdwijnen.

Paars-wit wil ook terug naar de "old school support" in de bocht.
Vakken N15, N16 en N17 worden sfeervakken voor old school support. De Engelse sfeer moet terugkeren naar ons stadion. Abonnementen die niet verlengd worden in deze vakken worden gereserveerd voor een kerngroep van supporters. Die verzamelen bij de supportersclubs een namenlijst van fans die naar deze vakken willen verhuizen. De huidige abonnees worden NIET verplicht om te verhuizen maar krijgen hiervoor wel de kans. Bij de verlenging van hun abonnement gaan zij op de hoogte gebracht worden dat de kans bestaat dat er recht gestaan wordt in hun vak.
Een namenlijst van 150 tot 200 fans wordt opgemaakt.

Tweede optie is grotere scoreborden waarop herhalingen kunnen worden weergegeven. Daarvoor wordt er nu eerst nagekeken of de dakconstructie stevig genoeg is om die schermen te dragen. 

Een onderdeel waar ook verbetering vatbaar is, is de muziek. Vanaf zondag komt er een dj, DJ Danny, de bedoeling is dat hij de supporters al helemaal in de stemming brengt.

Verder wordt er door de supporters gevraagd om terug meer wedstrijden op zaterdagavond te spelen. Een nieuwe wind bij RSCA kan hier misschien verandering in brengen. (vooral) Ook de verkiezingen in oktober kunnen hierbij van belang zijn.

Vorig seizoen moest je je abonnement verlengen voor het einde van het seizoen. Dat zal dit seizoen niet het geval zijn. De fans krijgen tot (minstens) 10 dagen na einde PO I voorrang om hun abonnement te vernieuwen.
Fans die moeten passen voor een thuiswedstrijd kunnen hun abonnement vanaf volgend seizoen te huur aanbieden via een platform. Als Anderlecht die vrijgekomen plaats verkoopt, krijgt de abonnee de week nadien de waarde van die wedstrijd (prijs abo gedeeld door 20) teruggestort op zijn/haar rekening. Uiteraard kunnen supporters en supportersclubs de vrije abonnementen nog steeds onderling verhuren of uitwisselen! Dat van vijf keer niet geweest geen voorrang meer bij volgende verlenging, klopt NIET!

Vanaf volgend seizoen worden de fans, zowel jong als oud, betrokken bij activiteiten voor de match / tijdens de rust / na de match. Hiermee zijn mooi prijzen te winnen.

Indien er supporters zijn die suggesties hebben of opmerkingen, kunnen ze dit melden aan hun supportersclubs. Die nemen de opmerkingen mee naar een volgende vergadering!!!

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.