Het DNA van RSCA volgens 'PurpleP' (38)

WOENSDAG, 4 APRIL 2018, 00:04 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE De eerste playoff match ging verloren; de titel wordt moeilijk. Laten we dan maar even terug grijpen naar een paar mooiere momenten: deze week delen we de belevingen van PurpleP. De antwoorden op de derde vraag zijn nu ook verzameld in een tagcloud. Als echte club-iconen noemde u vooral: Zetterberg, Rensenbrink, Kompany en Van Himst.

Als je Anderlecht met een muzieknummer moest vergelijken, welk nummer zou dit dan zijn en waarom?
We are the Champions: beetje melig misschien maar als recordkampioen toepasselijk. Het is ook wat we altijd willen zijn: Kampioen !!

Waarom werd je ooit fan van Anderlecht en niet van een andere club?
Van kinds af meegekregen van thuis. Ik herinner me nog mijn eerste wedstrijd (vriendschappelijk) op Tielen in de jaren '90. Daarna ben ik pas in 2002 echt wekelijks de ploeg live gaan aanmoedigen. Ik ben begonnen met een abonnement in R4 (wat een sfeer toen nog achter doel) en heb daarna wat 'gezworven' door het stadion. Nu heb ik terug een zitplaats achter het doel.

Welke speler(s) noem jij een echt Anderlecht-icoon en waarom?
Lukaku en Kompany om het feit dat ze op jonge leeftijd uit de jeugd zijn doorgestoten omwille van hun talent en niet uit noodzaak zoals soms het geval is. Ook nu ze bij topploegen spelen blijven ze Anderlecht hun club noemen. Laat ons hopen ze ooit terug in onze kleuren aan het werk te zien...
Zetterberg verdient ook een vermelding omwille van z'n leiderschap en doorzettingsvermogen gekoppeld aan overzicht en techniek. Ik kan ook andere noemen maar deze 3 heb ik bewust meegemaakt.

Welk memorabel moment (of memorabele wedstrijd) zal je voor altijd bij blijven en waarom?
Zo zijn er vele, maar de terugkeer tegen Rapid Boekarest (0-2 bij rust en 3-2 winst) komt spontaan naar boven. Daarnaast ook de enige bekerwinst die ik live meemaakte: tegen AA Gent. En dan nog de vele Europese verplaatsingen want de sfeer daar is toch iets uniek.

Wat maakt Anderlecht uniek? Wat vind je bij een andere club niet terug?
Klasse, waarde en traditie gekoppeld aan successen!





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.