"Kern voor 80 procent klaar tegen half juni"

WOENSDAG, 25 APRIL 2018, 19:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Marc Coucke en Luc Devroe reageren opgetogen op de komst van Elias Cobbaut. "Ons project begint duidelijk aan te slaan", maakt Coucke zich sterk. Het nieuwe bestuur is ambitieus: "Minstens 80% van deze kern moet midden juni samengesteld zijn om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen aanvatten", zo klinkt het.

"Dat een van de grootste Belgische beloftes bewust voor Anderlecht kiest, is heel goed nieuws voor onze fans", zegt voorzitter Coucke. "Ik wens Elias alle succes toe bij Paars-Wit. We zullen hem alle ondersteuning bieden om hier te slagen."

Sportief manager Luc Devroe onderstreept dat Cobbaut een speler is waar coahc Hein Vanhaezebrouck warm voor loopt. "Zowel Vanhaezebrouck als ikzelf waren erg gecharmeerd door wat hij liet zien bij KV Mechelen", aldus Devroe. "Hij  past perfect in het profiel van spelers dat we voor ogen hebben. Net als Abazaj en Makarenko kan hij een directe meerwaarde bieden voor ons team voor volgend seizoen.”

De komende weken mogen we nog transfers verwachten. Het nieuwe bestuur wil zijn kern voor volgend seizoen erg snel klaar hebben. "Minstens 80 procent van de kern moet midden juni samengesteld zijn om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen aanvatten", zo klinkt het. "Dit moet een juiste mix worden van talent en ervaring, van Belgische en internationale spelers, en van blijvers en nieuwkomers."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.