Het DNA van RSCA volgens 'BW6' (47)

VRIJDAG, 18 MEI 2018, 12:53 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE De play-offs zijn toe aan de laatste speeldag. Voor paars-wit valt er niet veel meer te winnen of te verliezen (plaats 2 of 3). Na de drukte van de afgelopen weken, kunnen we weer een hoofdstukje toevoegen aan onze rubriek "Het DNA van RSCA". Deze keer belichten we de antwoorden van 'BW6', een 47-jarige fan. 

Ondertussen hebben we ook al jullie antwooden op de vierde vraag gebundeld in een tagcloud. Daaruit blijkt duidelijk dat Anderlechts Europese prestaties het meest tot de verbeelding spreken. Voor de wat oudere generaties gaat het dan om de Europacup winsten van de jaren 70 en 80. De Champions League campagne van het jaar 2000 spreekt dan weer tot de verbeelding bij de jongere fans. Een derde duidelijke trend, zijn de grote winsten tegen onze rivalen: de 0-6 op Standard, titelvieringen tegen Club Brugge, enz...

Hieronder de kijk op Anderlecht van 'BW6':

Als je Anderlecht met een muzieknummer moest vergelijken, welk nummer zou dit dan zijn en waarom?
Een waltz van Chopin. Vloeiend, technisch hoogstaand, verfijnd en elegant. Zoals we het RSCA van de jaren '70 en '80 herkenden in speelstijl.

Waarom werd je ooit fan van Anderlecht en niet van een andere club?
De sfeer, de elegante stijl, het 'internationale' karakter dat de club uitstraalde.

Welke speler(s) noem jij een echt Anderlecht-icoon en waarom?
Scifo. Zetterberg. Rensenbrink. Nilis. Lozano. Van Himst. Coeck. Vercauteren. Grün. Kompany.

Welk memorabel moment (of memorabele wedstrijd) zal je voor altijd bij blijven en waarom?

  • Terugwedstrijd testmatchen voor de titel in Brugge, 1986.
  • Finale Uefacup tegen Benfica, 1983.

Wat maakt Anderlecht uniek? Wat vind je bij een andere club niet terug?
Het mooie, originele mauve (wel het lichtere mauve van weleer!), de tweetaligheid in supportersschare, het internationale cachet, maar bovenal het voetbal dat véél techniek (meer dan de laatste jaren dus) en elegantie moet uitstralen. RSCA moet weer kritischer zijn wat dat betreft bij aanwerving van nieuwe spelers, voor élke positie! Dit, in combinatie met veel aandacht voor jeugd, waarvoor we alles moeten doen om van hen completere voetballers te maken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.