Ja-Nee: Moet Anderlecht Mbokani aantrekken?

ZONDAG, 27 MEI 2018, 15:27 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht hoopt met Facundo Ferreyra de transfervrije topschutter uit de Oekraïense eerste klasse aan te trekken. Heel wat andere topclubs liggen echter op de loer voor Ferreyra. Als hij onhaalbaar blijkt, kan paars-wit zich misschien richten op de eveneens transfervrije nummer vier uit de topschutterstand in Oekraïne: Dieumerci Mbokani.

Ja, Anderlecht moet Mbokani aantrekken

76 doelpunten in 147 wedstrijden in de Jupiler Pro League. 48 in 79 wedstrijden voor Anderlecht. De Gouden Schoen in 2013, vijf keer kampioen van België.  Het hoeft geen betoog dat Mbokani een topspits is voor de Belgische competitie.

Mbokani heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog eens wou terugkeren naar de Belgische competitie. Hij is 32 jaar en einde contract. Dit is wellicht hét moment om hem terug te halen.
Mbokani kent de Belgische competitie en Anderlecht. Altijd handig in een fel vernieuwde kern. Ferreyra is wellicht nog een klasse beter, maar het wordt erg lastig om hem binnen te halen. Als je een spits van het niveau-Mbokani kan binnenhalen, mag je al erg blij zijn.

Dat het salaris van Mbokani niet van de poes zal zijn, kan je al raden. Maar hij verliet België al eens voor acht én elf miljoen euro. De Congolees is een garantie op doelpunten. En als hij scoort, kan je binnen pakweg anderhalf jaar misschien zelfs nog een hogere transferprijs voor hem vangen, dan het salaris dat hij in die tijd verdiende. 

Een ander argument dat in de ideale wereld niet zou mogen meespelen, is dat ze in Luik ook weten dat Mbokani vrij is. Zeker nu Mbokani’s ex-trainer Michel Preud’homme er het roer heeft overgenomen. De wereld is echter verre van ideaal.

Standard zou ook aan Chancel Mbemba denken. Je wil er als supporter van Anderlecht niet aan denken dat de Luikenaars hun huidige kern aanvullen met de twee voormalige paars-witte pionnen.

Nee, Anderlecht moet Mbokani niet aantrekken.

Hein Vanhaezebrouck gaf al aan dat hij een type-Laurent Depoitre wil als nieuwe spits. Depoitre is een hardwerkend aanspeelpunt. Mbokani eerder een luie killer.

Voor nieuwjaar had Anderlecht met Hamdi Harbaoui al zo’n type spits, maar Hein gebruikte de Tunesiër amper.

Natuurlijk is Mbokani een klasse sterker dan Harbaoui, maar het is de vraag of de nukkige Congolees kan samenwerken met Vanhaezebrouck.

Als je Mbokani haalt, moet dat als eerste spits zijn. En het heeft weinig zin om een eerste spits te halen die niet in het systeem past.

​​​​​​​Daarnaast zal de 32-jarige Mbokani financieel nog eens alles uit de kast willen halen. Net nu Anderlecht haar loonmassa wil verlagen.

​​​​​​​Natuurlijk is Mbokani een goede spits en vallen zijn verdiensten voor de club niet te ontkennen. Maar Mbokani en Anderlecht lijkt op dit moment geen ‘match made in heaven.’

Wat denken jullie? Moet Anderlecht Mbokani halen of niet? Reageren kan onder dit artikel.
 



anderlecht-online forum