Hoe gaat het met… Idrissa Doumbia?

ZATERDAG, 2 JUNI 2018, 17:42 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er –bijna- opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Idrissa Doumbia.

Leeftijd: 20
Contract tot: 30 juni 2021
Speelde afgelopen seizoen voor:Zulte Waregem
Competitiewedstrijden: 27
Competitieminuten: 1668

Idrissa Doumbia belandde in de zomer van 2016 bij Anderlecht, dat hem wegplukte bij ES Bingerville in Ivoorkust. Hij begon meteen in de basis op speeldag één en kreeg een half uur op speeldag vier. Nadien speelde hij voornamelijk voor de beloften.

Dit seizoen voetbalde hij op uitleenbasis voor Zulte Waregem. Hij kreeg meteen een basisplek van Francky Dury en speelde zowat alles tot hij op speeldag drie van Play-Off II geblesseerd naar de kant moest.

Zulte Waregem is tevreden over de prestaties van Doumbia en zou hem graag nog een jaar langer aan boord houden. De West-Vlamingen zouden daar vorige zomer ook een optie voor hebben bedongen.

Gert Verheyen en Franky Van der Elst zijn minder overtuigd van de middenvelder. Tijdens de rust van de Europa Leaguewedstrijd tegen Lazio lieten zich erg kritisch uit over Doumbia.
“Zijn positie was uitstekend in deze fase”, aldus Verheyen. “Maar door zo te lopen, biedt hij zijn medespeler geen oplossing.”

Van der Elst: “Doumbia draait te vaak achteruit in plaats van vooruit. Ook zijn passes gaan te vaak achteruit of lateraal. Dat is een kwestie van aanvoelen en voetbalintelligentie. Dat kan worden aangeleerd, maar dan moet er dagelijks op getraind worden.

"Al je op die positie speelt en dat telkens doet, dan ben je voor bij geen goede speler. Hoe goed je voeten ook zijn”, concludeerde Verheyen.

Doumbia werd echter pas vorige maand twintig en het is geen geheim dat looplijnen en dergelijke niet meteen prioritair zijn in Afrikaanse jeugdopleidingen. Zich een jaartje langer laten bijschaven door Dury lijkt geen slecht idee. Een uitleenbeurt aan KV Oostende lijkt dan weer minder aan de orde.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.