Hoe gaat het met… Davy Roef?

MAANDAG, 4 JUNI 2018, 15:46 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er  opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Davy Roef.

Leeftijd: 24
Contract tot: 30 juni 2020
Speelde afgelopen seizoen voor: Waasland-Beveren
Competitiewedstrijden: 30
Competitieminuten: 2700

De paars-witte carrière van Roef kende een stormachtige start. Op 10 mei 2015 begon hij op speeldag zeven van de play-offs thuis aan de topper tegen Club Brugge na een gecontesteerde schorsing voor Silvio Proto. Roef speelde echter een formidabele wedstrijd. ‘The Roef is on fire’ was geboren.

In het seizoen 2016-2017 werd Roef eerste doelman van Anderlecht. Eind november slachtofferde René Weiler hem echter na enkele foutjes. In januari 2017 trok hij verrassend naar het Spaanse Deportivo La Coruña, waar hij eigenlijk geen uitzicht had op speelminuten.

In een interview met deze site zei Roef daarover dit: “Ik was op dat moment een doelman zonder vertrouwen die een minder goede heenronde achter de rug had. De clubs staan dan niet in de rij. Deportivo was toen één van de enige concrete opties. Als ik nu terugkijk, heb ik daar veel geleerd. Ik heb er mijn vertrouwen en geloof teruggevonden. Ook al speelde ik maar één wedstrijd, ik heb geen spijt dat ik die keuze toen gemaakt heb.”

Dit seizoen speelde Roef voor Waasland-Beveren. Hij dwong er meteen een basisplek af en speelde een sterk seizoen. Een terugkeer naar het Astridpark als eerste doelman was echter nooit aan de orde. De ‘Leeuwen’ verlengden zijn aankoopoptie met één seizoen en bedongen ook een aankoopoptie.

De kans dat Roef terugkeert naar Anderlecht lijkt daardoor klein. Als hij volgend jaar een sterk seizoen speelt, zullen de Waaslanders zijn optie lichten. Kan hij de verwachtingen niet inlossen, zal er ook bij Anderlecht geen plaats meer zijn voor hem.

Anderlecht gaat meer dan waarschijnlijk verder met Matz Sels, Frank Boeckx en een nieuwe derde doelman.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum