Roef: “Tot eind maart om te beslissen of ik bij Beveren blijf”

DONDERDAG, 15 MAART 2018, 11:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS - WEBSITE Terwijl de Anderlecht-spelers Play-Off 1 voorbereiden in de Ardennen, geniet Davy Roef van een weekje verlof. Anderlecht-online maakte hiervan gebruik om de doelman op te bellen. In een openhartig gesprek vertelt Roef over zijn prestaties dit seizoen, de opties voor volgend seizoen en de moeilijke periode van vorig seizoen.

Davy, hoe evalueer je het seizoen van Waasland-Beveren?
“Ik denk dat we tevreden mogen zijn, vooral dan over onze manier van voetballen. We beëindigden het seizoen op een twaalfde plaats, maar we verdienden om hoger te staan. Maar we speelden een goed seizoen, zeker omdat tijdens de winterstop twee van onze belangrijkst spelers (Seck en Morioka, red.) vertrokken.”
 
Wat vind je van je eigen prestaties dit seizoen?
“Ook daarover ben ik tevreden. Mijn heenronde vond ik echt goed, na de winterstop kende ik enkele mindere wedstrijden waarbij ik beter had kunnen doen bij enkele tegendoelpunten. Nu voel ik dat ik weer naar mijn top toegroei en die lijn hoop ik tijdens de play-offs te kunnen verder trekken.”
 
Merk je dat je stappen vooruit gezet hebt door een volledig seizoen te spelen?
“Ja, die wedstrijdminuten waren belangrijk voor mij. Toen Matz Sels naar Anderlecht kwam, wist ik dat er voor mij niet veel speelkansen zouden zijn. Bij Waasland-Beveren zegt men dat ik veel vooruitgang geboekt heb. De club is tevreden over mijn prestaties.”
 
Op welke vlakken moet je nog progressie boeken om de stap naar de top te zetten of voel je je al klaar hiervoor?
“Communicatie en aansturen van mijn verdediging: dat blijven mijn eeuwige werkpunten. Daar moet ik echt nog beter in worden, al vinden de coaches hier dat ik al heel wat stappen gezet heb. Daarnaast zijn er natuurlijk altijd nog zaken die voor verbetering vatbaar zijn.”
 
Over volgend seizoen dan. In de media verscheen dat Anderlecht je al beloofd heeft aan Waasland-Beveren en dat je hier zelf niets van wist. Klopt dit en hoe denk je hierover?
“Toen wist ik het inderdaad niet, maar nadien is het mij wel uitgelegd. Anderlecht en Waasland-Beveren raakten het eens over een verlenging van mijn uitleenbeurt voor één seizoen. Nadien was het aan mij om hiermee akkoord te gaan. Ik wilde deze beslissing pas nemen na de reguliere competitie. De clubs hebben me de tijd gegeven tot eind maart. Ik moet nog eens goed nadenken, want ik heb nog geen beslissing genomen. Maar ik voel me goed bij Waasland-Beveren en ben hen dankbaar voor de kans die ze me gaven. De samenwerking met mijn ploegmaats en de technische staf loopt erg goed.”
 
Hoe groot is de kans dat je terugkeert naar Anderlecht? Matz Sels definitief aantrekken is erg duur en Frank Boeckx sukkelt met zijn rug. Anderlecht zoekt nog een eerste keeper.
“Ik heb nog een contract voor twee jaar bij Anderlecht, dus kan je dit nooit uitsluiten. In de loop van deze maand zal mijn manager overleggen met Anderlecht over hun toekomstplannen met mij. Ik heb nog niet gesproken met Hein Vanhaezebrouck en denk niet dat dit zal gebeuren. Mijn manager zal eerder samenzitten met het bestuur en de sportief manager (Herman Van Holsbeeck of Luc Devroe, red.).”
 
Zie je het zitten om terug te keren naar Anderlecht of is er iets gebroken vorig seizoen?
“Neen, wat mij betreft is er niets gebroken. Naar mijn inzien was het correct dat René Weiler me uit de ploeg zette. Ik was enkele keren in de fout gegaan. Zoiets gebeurt in het voetbal en dat moet je aanvaarden.”
 
In januari vorig jaar schreef ik een opiniestuk waarin ik de club op de korrel nam over jouw uitleenbeurt aan Deportivo. Ik begreep dit niet. Het klonk toen, onder meer bij Weiler, dat je wedstrijdervering moest opdoen en dan trok je naar een club waar het uitzicht op speelminuten klein was. Vanwaar die keuze voor Deportivo?
“Ik was op dat moment een doelman zonder vertrouwen die een minder goede heenronde achter de rug had. De clubs staan dan niet in de rij. Deportivo was toen één van de enige concrete opties. Als ik nu terugkijk, heb ik daar veel geleerd. Ik heb er mijn vertrouwen en geloof teruggevonden. Ook al speelde ik maar één wedstrijd, ik heb geen spijt dat ik die keuze toen gemaakt heb.”
 
Slotvraagje: hoeveel kans geef je Anderlecht om kampioen te worden?
“Een kloof van zes punten is niet niets, maar in de play-offs kan het snel gaan. De start wordt heel belangrijk. Ik geef Anderlecht zeker nog een kans. Club Brugge zit momenteel in een mindere vorm, terwijl het vormpeil van Anderlecht stijgende is. Als paars-wit die positieve spiraal kan doortrekken, dan is alles mogelijk.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.