Hoe gaat het met … Wout Faes?

WOENSDAG, 6 JUNI 2018, 12:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er –bijna- opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Wout Faes.

Leeftijd: 20
Contract tot: 30 juni 2021
Speelde afgelopen seizoen voor: Excelsior in de Nederlandse Eredivisie
Competitiewedstrijden: 19
Competitieminuten: 1573

Wout Faes ruilde in 2012 de jeugd van Lierse voor die van Anderlecht. Twee jaar later tekende hij ondanks interesse van onder meer Chelsea en Manchester United toch een eerste profcontract bij paars-wit.

Vanaf het seizoen 2015-2016 mocht ‘de Belgische David Luiz’ geregeld meetrainen met het eerste elftal van Anderlecht, maar speelminuten zaten er niet meteen in. In januari 2017 trok Faes op huurbasis naar Heerenveen. In de Eredivisie kon hij meteen zeven basisplaatsen afdwingen.

Dit seizoen werd hij uitgeleend aan reeksgenoot Excelsior. Hij startte de eerste drie wedstrijden van het seizoen in de basis, maar kwam in het vervolg van de heenronde nog maar drie keer aan de aftrap.

Chris Tempelman, Excelsior-volger voor Voetbal International, vertelde daarover dit in een interview met deze site: "Eind augustus vernieuwde Excelsior de uitleenbeurt van PSV-verdediger Jordy de Wijs. Het is een erg goede verdediger, onbegrijpelijk dat PSV hem zelf geen kans geeft." Door de terugkeer van De Wijs verloor Faes zijn basisplaats. "De Wijs vormt samen met Jurgen Mattheij een ijzersterk centraal duo. Zij vormen de basis voor de sterke eerste maanden van Excelsior. Maar als Wout speelde, heeft hij nooit gefaald. Zijn coach is ook erg tevreden over de leergierige Faes.”

In februari viel De Wijs echter uit met een meniscusblessure. Faes profiteerde en speelde zowat alles tot het einde van het seizoen, waardoor hij uiteindelijk toch aan negentien competitiewedstrijden kwam dit seizoen.

Eind februari toonde Faes zich in een interview met deze site erg gelukkig over zijn uitleenbeurt aan Excelsior: “Naast de wedstrijden leer ik ook enorm veel bij op training. Ik werk hier met een coach die heel erg in mij gelooft en heel intens met me bezig is. Ik voel me hier erg goed. Op training steek ik heel wat op van coach Mitchell van der Gaag en dat weerspiegelt zich ook in de wedstrijden. Omdat ik op training zoveel bijleer, heb ik er in de winterstop nooit aan gedacht om te vertrekken, ook al zat ik in de heenronde vaak op de bank.”

In datzelfde interview verklaarde Faes graag zijn kans te krijgen bij Anderlecht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar door de uitspraken van Marc Coucke lijkt een nieuwe uitleenbeurt een betere optie. Bij Excelsior zullen ze hem door het (vermoedelijke) vertrek van De Wijs (terug naar PSV) en Mattheij (waarschijnlijk een stap hogerop) wellicht goed kunnen gebruiken. Ook een hereniging met van der Gaag, die naar NAC Breda trekt, behoort tot de mogelijkheden.

Bij Anderlecht is het momenteel erg onduidelijk hoe de verdediging er zal uitzien. Een stabiel seizoen bij een Belgische of Nederlandse eersteklasser lijkt ideaal om Faes klaar te stomen voor Anderlecht.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.