Faes: “Anderlecht bekijkt al mijn wedstrijden”

DINSDAG, 27 FEBRUARI 2018, 11:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - WEBSITE Wout Faes is bezig aan een succesvolle uitleenbeurt bij Excelsior. Anderlecht-Online had een exclusief gesprek met de verdediger. "Ik werk hier met een coach die heel erg in mij gelooft en zette hier al heel wat stappen vooruit."

Chris Tempelman van Voetbal International vertelde ons vorige week dat Faes zich goed ontwikkelt bij Excelsior (lees hier). Daarom besloten we om Faes ook zelf eens te bellen en hij stond ons graag te woord.
 
Wout, hoe gaat het bij Excelsior? De club doet het goed dit seizoen.
“Excelsior is de club met het kleinste budget uit de Eredivisie, maar we staan nu op een mooie tiende plaats. Als we komend weekend winnen, zijn we mathematisch zeker van het behoud. Dan kunnen we verder kijken en wie weet wat zit er nog in.”
 
Ook voor jou persoonlijk gaat alles naar wens?
“Het seizoen startte goed. Ik stond de eerste vier wedstrijden in de basis, maar toen keerde Jordy de Wijs terug en verloor ik mijn basisplaats. Maar ik mocht nadien wel nog regelmatig meespelen en dat ging telkens erg goed. In januari blesseerde De Wijs zich en sindsdien sta ik opnieuw in de basis. Als je elke week kan spelen, kom je in een ritme en groeit je vertrouwen. Ik voel dat ik stappen vooruit zet.”
 
Van Chris Tempelman vernamen we dat coach Mitchell van der Gaag vaak met je bezig is.
“Naast de wedstrijden leer ik ook enorm veel bij op training. Ik werk hier met een coach die heel erg in mij gelooft en heel intens met me bezig is. Ik voel me hier erg goed. Op training steek ik heel wat op van hem en dat weerspiegelt zich ook in de wedstrijden. Omdat ik op training zoveel bijleer, heb ik er in de winterstop nooit aan gedacht om te vertrekken, ook al zat ik in de heenronde vaak op de bank.”
 
Volgt Anderlecht je prestaties in Nederland?
“Ik heb regelmatig contact met Gunther Van Handenhoven (de teammanager, red.) en soms ook met Jean Kindermans (hoofd jeugdopleidingen, red.). Van Handenhoven bekijkt al mijn wedstrijden. Met Hein Vanhaezebrouck heb ik nog niet gesproken.”
 
Weet je al of je in de zomer terugkeert of dat je opnieuw elders aan de slag gaat?
“Ik heb nog een contract voor drie jaar. Hopelijk krijg ik tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen mijn kans en dan is het aan mij om deze te grijpen. Na het seizoen zal ik samen met Anderlecht en mijn manager bekijken wat het beste is voor mijn toekomst.”
 
Hoe kijk je naar de huidige ontwikkelingen bij Anderlecht waarbij verschillende jongeren (gedwongen) hun kans krijgen? Vind je het spijtig dat jij er nu niet bent?
“Neen, ik zit goed bij Excelsior. Hier kan ik de progressie boeken die nodig is. Bij Excelsior is er minder druk. Hier mag je al eens een foutje maken. Ik speelde dit seizoen al twaalf wedstrijden in de Eredivisie en één in de KNVB Beker. Dat zou me bij Anderlecht niet gelukt zijn.”
 
Bij Excelsior speel je in een 4-3-3, Vanhaezebrouck speelt liefst met drie achterin. Ligt dat je ook?
“Bij de jeugd van Anderlecht speelden we vaak met drie verdedigers en ook bij de Belgische U19 heb ik daar ervaring mee. Met vier of met drie achteraan, dat is voor mij geen enkel probleem.”
 
Met jou, Delcroix, Danté en Bornauw heeft Anderlecht vier erg talentrijke centrale verdedigers rondlopen. Wie breekt er eerst door en zien we over enkele jaren een Anderlecht-verdediging die volledig zelf is opgeleid?
“Haha, wie eerst doorbreekt, dat zal de toekomst uitwijzen. En dat tweede: dat zou heel mooi zijn voor Anderlecht, maar in het voetbal kan er veel gebeuren he. Dat valt nu dus niet te voorspellen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.