Hoe gaat het met… De broertjes Musonda?

VRIJDAG, 8 JUNI 2018, 18:19 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - ANDERE Dag op dag zes jaar geleden dompelden de broertjes Musonda Anderlecht en haar fans in diepe rouw door naar Chelsea te vertrekken. Hoe gaat het intussen met het trio?

Charly Musonda

De jongste Musonda was jarenlang het paradepaardje van de paars-witte jeugd. Over de zes maand jongere Youri Tielemans werd toen met geen woord gerept.

In maart 2012 leek een vertrek van de jongste Musonda nog niet aan de orde: Hij zei toen: "Mijn papa heeft liefst van al dat ik bij Anderlecht blijf. Het is ook een droom van mij om mijn vader over enkele jaren op te volgen in het eerste elftal van Anderlecht."

Desondanks trok hij drie maand later naar Chelsea, waar hij voor de U18 ging spelen. In januari 2016 werd de aanvallende middenvelder voor zes maand uitgeleend aan Real Betis. In La Liga speelde hij zestien wedstrijden. Hij scoorde één doelpunt en gaf twee assists.

Betis huurde hem nog een seizoen langer, maar door knieproblemen werd dat extra jaar geen succes. In januari 2017 beëindigden de Spanjaarden zijn uitleenbeurt.

Bij ‘The Blues’ mocht hij afgelopen seizoen drie keer invallen in de Premier League. Om meer speelminuten te verzamelen werd hij in januari opnieuw uitgeleend. Musonda trok voor anderhalf jaar naar Celtic.

Na een veelbelovende start, verzeilde Musonda er toch op de bank. Minder dan vier maand na het begin van zijn uitleenbeurt, werd ze opnieuw beëindigd.

​​​​​​​Musonda ligt nog vier jaar onder contract op Stamford Brigde, maar het is nog niet duidelijk waar zijn toekomst ligt.

​​​​​​​Tika Musonda

De twee jaar oudere Tika is een verdedigende middenvelder. Hij speelde voor de beloften van Anderlecht voor hij naar Londen trok. Hij speelde vijf seizoenen lang voor de U21 en U23 van Chelsea, maar kwam niet verder dan vier wedstrijden in de Premier League U23.

Hij was Belgisch jeugdinternational tot de U19. In juni 2014 speelde hij een vriendschappelijke interland voor Zambia.

​​​​​​​Sinds vorige zomer speelt hij voor het B-elftal van UE Llagostera, een Spaanse tweedeklasser.

​​​​​​​Lamisha Musonda

​​​​​​​Lamisha is twee jaar ouder dan Tika en vier dan Charly. Hij haalde in het seizoen 2011-2012.twee keer de bank van het eerste elftal van paars-wit. Hij speelde acht wedstrijden in de Premier League U23.

In januari 2014 liet Chelsea de rechtsbuiten transfervrij naar KV Mechelen vertrekken. Maar ook ‘Achter De Kazerne’ kwam Musonda amper aan de bak. Hij kwam niet verder dan twee korte invalbeurten en verliet diezelfde zomer de club.

​​​​​​​Nadien zat hij drie jaar zonder club. Sinds vorige zomer voetbalt hij net als Tika voor UE Llagostera.

Moet Anderlecht de jongste Musonda een kans geven om zijn carrière te relanceren in ons land? Of is hij niet meer welkom?
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.