Anderlecht gelijk tegen Heist

ZATERDAG, 23 JUNI 2018, 18:43 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn tweede oefenduel niet kunnen winnen. Op bezoek bij Heist uit de eerste amateurliga werd het 1-1. Francis Amuzu scoorde voor paars-wit.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase.

90' Einde van de wedstrijd.
86' Makarenko met de kans: hij levert een hard schot af! De mogelijkheid eindigt naast het doel.
84' Diepe spits Musona komt nauwelijks in het stuk voor. Dan doet Makarenko het heel wat beter.
79' Kopbal Makarenko na een hoekschop. Hij ging duidelijk leunen, waardoor de scheidsrechter fout fluit.
71' Kans voor Heist met een schot! Er is weinig gevaar. De doelman raapt de bal gewoon op.
70' Adzic probeert een schot vanop zo'n 20 meter. Hij verliest zijn evenwicht, waardoor de bal over en naast gaat.
69' Saelemaekers maakt zich knap vrij in het strafschopgebied met een pirouette. Zijn schot gaat over.
61' Kums mag een vrije trap nemen tegen de achterlijn. Hij legt achteruit tot bij Gerkens. Het leer zoeft over de goal.
58' Schot van Makarenko wordt gered door de doelman. Die pakt ook de rebound van Gerkens.
53' GOAL! Tambeur zet een lange ren op rechts op en brengt voor. Eén van de Anderlecht-verdedigers krijgt de bal tegen het been en devieert het leer in doel.
52' Gerkens krijgt een kans en schiet! De kans wordt onschadelijk gemaakt door keeper Van Aerschot.
46' Elf nieuwe spelers: Moutha-Sebtaoui, Cools, Dante, Delcroix, Saelemaekers, Makarenko, Kums, Sowah, Gerkens, Musona, Adzic
46' Start van de tweede helft.

45' Rust.

45' Tegenaanval via Abazaj na een hoekschop van Heist. Zijn pass op Amuzu is niet nauwkeurig genoeg, waardoor Heist kan ontzetten in hoekschop.
40' Kans voor Ganvoula met een schot! Het leer zoeft over de goal.
39' Kans om te scoren via Ganvoula met een kopbal. Het leer zoeft over de goal.
30' GOAL! Amuzu komt alleen voor doel na een pass van Ganvoula. Hij wipt het leer over de doelman en scoort.
29' Obradovic lijdt balverlies. Ventose pikt op en stuurt Troonbeeckx diep. Die trapt wild naast.
26' Najar creëerde de kans met een voorzet vanop de rechterflank. Ganvoula doet er niets mee.
24' Alsof hij las wat we schreven: goede ren van Abazaj op rechts. Goede voorzet ook, maar Ganvoula komt net te kort.
23' Amuzu is de gevaarlijkste Anderlecht-speler. Zijn collega Abazaj aan de overkant hebben we amper gezien.
21' Diepe bal op Abazaj die alleen voor de keeper komt. De doelman is eerst en bokst het leer weg.
19' Overtreding op Amuzu, die een bruggetje probeerde. Op de vrije trap die volgt, kan Bornauw net niet koppen.
17' Diepe bal van Heist op hun rechterflank, maar Bornauw is eerst op de bal. Hij blijft rustig en voetbalt mooi uit.
15' Amuzu zoekt de ruimte en schiet vanuit de draai. De hoek is scherp en de doelman bokst weg.
14' Goede steekbal van Trebel voor Amuzu. Die komt net te kort en de Heist-doelman kan het leer zo oprapen.
10' Aan de overkant meteen een kans voor Troonbeeckx met een schot! De bal belandt naast de goal.
10' Uit de hoekschop die volgt kan Sa koppen, doelman Van Aerschot heeft weinig moeite.
9' Trebel krijgt een kans en schiet! De bal gaat over het doel, maar werd nog aangeraakt door een verdediger.
4' Amuzu heeft een hoofdblessure opgelopen en het spel wordt even stil gelegd. Hij gaat even naar de kant, maar kan snel verder
0' De wedstrijd gaat van start.

18:50 Ook Dodi Lukebakio is van de partij. Hij is meegekomen met Landry Dimata.
18:53 Geen Didillon, Dimata, Cobbaut, Milic, Morioka, Appiah en De Jong vanavond. Het zestal neemt plaats vlak voor onze neus.

Anderlecht start met: Boeckx, Sa, Bornauw, Obradovic, Najar, Trebel, Sambi Lokonga, Kayembe, Abazaj, Ganvoula, Amuzu
Invallers:Didillon, Moutha-Sebtaoui, Delcroix, Dante, Cools, Saelemaekers, Kums, Makarenko, Gerkens, Dewaele, Corryn, Adzic, Musona

Heist start met: Van Aerschot, Wijns, Webers, Kwateng, Ventose, Janssens, Troonbeeckx, Tambeur, Verbist, Claes, Regnier
Invallers:Engelen, Adesanya, Matterne, Sols, Koeck, Englebert, Vanderpoorten, Yoka, Werner, Allaerts, Zeroual