Delcroix volgende jongeling die mag debuteren

ZONDAG, 5 AUGUSTUS 2018, 20:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - JEUGD Een week na Sebastiaan Bornauw maakte opnieuw een 19-jarige verdediger zijn debuut voor Anderlecht. Op slag van rust mocht Hannes Delcroix invallen. Delcroix stond al even te drummen aan de deur van het eerste elftal, maar een blessure strooide roet in het eten.

Delcroix is net als Saelemaekers, Amuzu, Sambi Lokonga en Bornauw een speler uit de talentrijke lichting van 1999. Van al deze spelers werd lang verwacht dat hij als eerste zou debuteren. In januari 2017 nam René Weiler hem al mee op winterstage en de Antwerpenaar was begin vorig seizoen het enige jeugdproduct dat mocht overgaan naar de A-kern.

Helaas werd vorig seizoen een verloren jaar voor de Belg met Haïtiaanse roots. Een vervelende voetblessure zorgde ervoor dat Delcroix maanden aan de kant stond. Pas in maart was het leed geleden en speelde hij opnieuw voor de beloften. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen kreeg hij van Hein Vanhaezebrouck een nieuwe kans en die greep hij. Delcroix wurmde zich voorbije Josué Sa en Abdul Danté in de pikorde der verdedigers.

Vorige week op Kortrijk bleef de jeugdinternational nog negentig minuten op de bank. Iets wat hij ook in februari vorig jaar al eens deed op bezoek bij Lokeren. Vandaag tegen Oostende kwam het grote debuut. Op slag van rust viel Milic uit en Delcroix, eveneens linksvoetig, moest invallen. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.