Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

ZONDAG, 12 AUGUSTUS 2018, 08:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Op speeldag drie van de nieuwe voetbalcompetitie staat Anderlecht voor zijn eerste grote test. Na twee vlotte overwinningen wacht een bezoek aan Charleroi. De Carolo's ambiëren opnieuw een plaats in Play-Off 1. Vorige week wonnen ze met 1-4 in Eupen.

Hein Vanhaezebrouck heeft geen redenen om te sleutelen aan zijn basiself en zal dat ook niet doen. Wel maakt Sebastiaan Bornauw zijn wederoptreden. De ontdekking van de openingsspeeldag was vorige week ziek, maar is nu genezen. Hij verwijst Dennis Appiah opnieuw naar de bank. Antonio Milic, die vorige week uitviel met een voetblessure, kan gewoon starten.

Sven Kums en Kenny Saief zijn nog niet helemaal verlost van hun blessures en blijven aan de kant. Hetzelfde geldt voor Andy Najar, met wie Anderlecht heel voorzichtig omspringt. Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodj zullen we vanavond opnieuw niet zien.

Bij Charleroi veranderde er in het tussenseizoen weinig. David Pollet was de enige basisspeler die vertrok en ook op inkomend vlak hielden de Henegouwers zich rustig. Ali Gholizadeh is de enige nieuwkomer die in de basis wordt verwacht. Goaltjesdief Jeremy Perbet start op de bank.

Aftrap: 18u
Stadion: Stade du Pays
Scheidsrechter: Christoph Dierick

: : : CHARLEROI : : :

Mogelijke opstelling: Mandanda, Marinos, Martos, Dessoleil, Willems, Hendrickx, Ilaimaharitra, Gholizadeh, Benavente, Baby, Rezaei
Invallers: Baume, Imbrechts, Dervite, Busi, Nurio, Grange, Fall, Diandy, Perbet, Bedia

Geblesseerd: Penneteau, Zajkov
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Didillon, Vranjes, Bornauw, Milic, Saelemaekers, Trebel, Makarenko, Cobbaut, Gerkens, Dimata, Santini
Invallers: Boeckx, Appiah, Delcroix, Kayembe, Sambi Lokonga, Morioka, Musona, Amuzu, Dauda

Geblesseerd: Kums, Saief, Sowah, Dante
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2017-2018: 1-2
2017-2018: 2-0
2016-2017: 1-3
2016-2017: 0-2
2015-2016: 1-1
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 20%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 46.43%
Verlies: 26.79%
Gelijk: 26.78%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.