"Ze kennen veel van computers, maar weinig van voetbal"

WOENSDAG, 29 AUGUSTUS 2018, 08:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Anderlecht zag deze zomer jeugdscout Urbain Haesaert vertrekken naar Ajax. In Het Nieuwsblad vertelt Haesaert vandaag waarom hij bij Anderlecht vertrok. "Ik miste respect. Ze wilden mijn hele databank, waaraan ik sinds 1999 gewerkt heb, moderniseren."

Het woord 'moderniseren' bedoelt Haesaert ironisch. Zo werd het hem uitgelegd. "Ze wilden het eenvoudiger maken, maar het resultaat was vijf A4-pagina's in plaats van één. Dat was niet meer werkbaar voor mij. Die mensen kennen veel van computers, maar niets van voetbal."

Wie 'die mensen' zijn, is niet meteen duidelijk. Volgens Het Nieuwsblad vindt hoofd jeugdopleiding het verlies van Kindermans een groot verlies voor de club. Haesaert zelf geeft aan dat Emilio Ferrera, vorig seizoen coach van de U21, fan was van zijn manier van werken. "Hij vond mijn tools en rapporten ongelooflijk."

Toen Haesaert bij Anderlecht vertrok, kwam Ajax meteen op de proppen om hem terug te halen. Eergisteren bekeek Haesaert voor Ajax de U21-wedstrijd tussen Anderlecht en AA Gent. Haesaert geeft de spelers die hij scout een quotering van 0 tot A, waarvoor A staat voor zeldzame klasse. "Eén van de transfers van Anderlecht die maandag met de U21 meespeelde, kreeg onverbiddelijk een 0", aldus Haesaert. Een naam wil Haesaert niet kwijt, maar het moet gaan om Luka Adzic of Kristal Abazaj.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.