Genk smeert Anderlecht tweede nederlaag aan

ZATERDAG, 15 SEPTEMBER 2018, 22:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Na een twaalf op twaalf, heeft Anderlecht nu een één op negen behaald. Het verloor vanavond met 1-0 op het veld van Racing Genk. Club Brugge loopt nu al zes punten weg.

De wedstrijd tussen de nummers twee en drie kwam traag op gang. Pas halfweg de tweede helft vielen de eerste kansjes uit de lucht, voor Racing Genk. De grootste kans was voor Pozuelo, maar Sanneh bracht redding. 0-0 bij de rust was logisch.

De tweede helft begon met een schot van Makarenko, maar Vukucic redde. Aan de overkant was het wel raak toen Anderlecht een hoekschop niet kon ontzetten. Dewaest profiteerde en scoorde de 1-0.

Iets voor het uur voorkwam Didillon met een knappe reflex de 2-0. Vanhaezebrouck reageerde met een dubbele wissel. De pas ingekomen Musona kreeg meteen een grote kans, maar faalde oog in oog met Vukucic. Ook kansjes aan beide kanten leverde niets meer op en dus bleef het 1-0.