Supporters willen excuses

MAANDAG, 1 OKTOBER 2018, 15:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE De uithaal van Hein Vanhaezebrouck richting Anderlecht-supporters, is serieus in het verkeerde keelgat geschoten bij velen onder hen. Vooral diegene die altijd present zijn in binnen -en buitenland, uit -en thuis. Zij eisen excuses van de coach en ook het woord 'protestacties' is al gevallen.

Frank Eeckhout, voorzitter van Anderlecht-fanclub SC 41 en lid van de Fan Board, is in ieder geval al niet te spreken over de uithaal van Vanhaezebrouck: “We zijn er altijd, in binnen- en buitenland. En dan gaat hij een beetje zeggen dat onze steun op niets trekt. Er zijn dit seizoen al heel wat iniatieven geweest om de sfeer in het stadion te verbeteren. En dan gaat de trainer zo'n dingen zeggen, daarmee heeft hij nu wel een grens overschreden."

"Gisteren, op de terugweg naar huis, zag en hoorde je al op de verschillende supportersbussen dat de fans hier niet mee gediend zijn", gaat Eeckhout verder, "Dit is ook iets wat ze zomaar niet gaan vergeten. Excuses zouden op zijn plaats zijn. Als hij dit blauwblauw laat, is dat zo’n beetje zijn doodvonnis tekenen”, zegt Eeckhout.

Protestacties

“Dit doet pijn. De fans voelen zich geviseerd en gaan dit niet blijven slikken”, zegt ook Ivan Boelens, voormalig secretaris van het intussen ontbonden Anderlecht Supporters Association, "Ja, de fans van Anderlecht zijn kritisch, maar kijk naar de voorbije jaren. Velen herinneren zich de periode van Radzinski en Koller nog. Dat brengt hoge verwachtingen met zich mee."

 “We hebben al vijf jaar geen goed voetbal meer gezien. De afgelopen drie à vier jaar hebben zijn al heel wat hondstrouwe fans me komen zeggen dat het voor hen genoeg geweest was. Zij komen niet meer. Dit kan niet blijven duren", besluit Carl Adams, voorzitter van Mighty Mauves.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.