Europese seizoen zit erop na nieuwe nederlaag

DONDERDAG, 8 NOVEMBER 2018, 21:31 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht is, na de beker, ook in de Europa League gedegradeerd tot een figurantenrol. Na een beschamende 1 op 12 is het mathematisch uitgeschakeld. In Fenerbahce toonde paars-wit vanavond te weinig en twee defensieve fouten deden de Brusselaars finaal de das om.

De thuisploeg begon het beste aan de match met een aantal snedige aanvallen, maar Slimani's vizier stond niet op scherp. Anderlecht speelde zoals we ze dit seizoen kennen: met veel balbezit, maar zonder echte diepgang. Echte kansen waren er dus niet voor de Brusselaars, buiten een vrije trap van Trebel tegen de lat. Met 0-0 halfweg was alles echter nog mogelijk.

Anderlecht kende een betere periode aan het begin van de tweede helft, maar opnieuw kwam het niet tot echte kansen. De aanvallen stokten steeds voor de vijandelijke grote rechthoek. De goal viel zoals zo vaak aan de andere kant: zwak verdedigen van Sanneh gaf Valbuena de kans makkelijk te scoren met een kopbal. Een paar minuten later trachtte Vranjes de Fransman rustig te omspelen, maar dat pakte slecht uit: hij verloor knullig de bal en Frey had maar binnen te lopen: 2-0 en boeken toe. In het slot pakte Bakkali nog een tweede geel.

Anderlecht is echter wel al zeker van één prijs dit seizoen: het is als eerste van alle 48 Europa League deelnemers uitgeschakeld, al zal dat weinigen kunnen verblijden.