Piepjong Anderlecht verliest op Stayen

ZONDAG, 25 NOVEMBER 2018, 20:00 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Genk, Antwerp en Club Brugge. Met vijf tieners in de basiself verloor paars-wit met 4-2 van STVV. Nochtans stond paars-wit na een uur voetballen 1-2 voor.

Door de vele blessures liet Hein Vanhaezebrouck de 17-jarige middenvelder Yari Verschaeren debuteren. Na amper acht minuten moest Anderlecht al achtervolgen na een doelpunt van Bezus. Ruim vijf minuten voor de rust hing Santini de bordjes gelijk. Hij kopte een voorzet van Amuzu in doel. Niet veel later was Verschaeren dicht bij de 1-2, maar de debutant vond de paal op zijn weg.

De voorsprong kwam er wel na de pauze. Verschaeren stuurde Amuzu diep. Die omspeelde Steppe, maar de doelman maaide hem onderuit. Santini faalde niet vanaf elf meter. Lang kon Anderlecht niet genieten. Tomiyasu maakte gelijk na een hoekschop.

Amper vier minuten later stond STVV zelfs op voorsprong. Na balverlies van Vranjes vindt Bezus Kamada. De vlotscorende Japanner zette zijn seizoenstotaal op negen. Na de achterstand bracht Vanhaezebrouck Lawrence, Bakkali en Doku. Vooral deze laatste liet zich opmerken met enkele flukse versnellingen. Het baatte niet. In de toegevoegde tijd maakte Boli er nog 4-2 van.

Score: 4-2
Goal(s): 8' Bezus (1-0), 38' Santini (1-1), 52' Santini (1-2, pen.), 62' Tomiyasu (2-2), 66' Kamada (3-2), 90+3' Boli (4-2)

STVV:Steppe, Tomiyasu, Teixeira, Garcia, Botaka (56' Acolatse), De Sart, Asamoah, De Norre, Bezus (82' Legear), Kamada, Boli
Anderlecht:Didillon, Vranjes (73' Lawrence), Bornauw, Milic, Saelemaekers, Makarenko, Verschaeren (78' Doku), Sambi Lokonga, Amuzu, Gerkens (73' Bakkali), Santini

Geel: 9' Bornauw, 55' Garcia, 57' Acolatse, 60' Boli, 64' Vranjes, 70' Makarenko

Scheidsrechter: Wesley Alen
Stadion: Stayen