Officieel: Verschueren sportief directeur

WOENSDAG, 28 NOVEMBER 2018, 14:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Wat al officieus een tijdje de ronde deed, is nu officieel bevestigd: Michael Verschueren is de nieuwe sportief directeur bij RSC Anderlecht. Zijn toekomstvisie: het Anderlecht-DNA bewaren, de ontwikkeling van de jeugdacademie en een samenwerking met buitenlandse clubs. 

Verschueren begon zijn persconferentie met financieel goed nieuws: "We zijn erin geslaagd een structureel verlies waar Anderlecht al 25 jaar mee worstelde weg te werken en zullen dit seizoen break-even draaien. De bedoeling is om in de toekomst winst te maken dankzij ons nieuw beleid."

"We zullen ons vanaf nu 100% focussen op sportief succes", gaat de nieuwe  Sportief Directeur verder, "De ambitie is om elk jaar kampioen te worden. En we willen competitief zijn in de Europa League en Champions League, ook na Nieuwjaar."

Jeugdacademie

RSC Anderlecht wil ook de komende jaren blijven inzetten op de jeugd. "Elk seizoen moeten minstens twee jongeren doorstromen naar de A-kern, dat is een cruciaal gegeven. En we willen ze ook langer aan ons binden. Vroeger moesten we een speler laten gaan uit financiële noodzaak, dat willen we omdraaien en hem zo lang mogelijk hier houden. Er is altijd de mogelijkheid dat er een waanzinnig bedrag op tafel komt voor een speler dan zullen we hem moeten laten gaan."

"Onze jeugdacademie behoort nu al tot de beste 25 van de wereld, maar we willen nog hoger mikken. We gaan onze infrastructuur hier nog verbeteren en we hebben ambitieuze plannen in het buitenland. We zijn aan het praten met Amerikaanse en Chinese clubs om samen te werken. Welke clubs kan ik nog niet zeggen, de onderhandelingen zijn volop bezig maar zullen in de nabije toekomst afgerond worden", aldus Verschueren. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.