Colassin, Dewaele en/of Mayanga tegen Trnava?

DONDERDAG, 29 NOVEMBER 2018, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - JEUGD Hein Vanhaezebrouck kan straks tegen Spartak Trnava maar rekenen op zestien spelers uit de A-kern. Hij zal dus twee jongens van de U21 erbij halen om de achttien namen op het scheidsrechtersblad ingevuld te krijgen. Drie spelers maken de meeste kans.

Jeremy Doku is er vanavond al zeker niet bij. Hij viel zondag in tegen STVV en speelde dinsdag negentig minuten in de Youth League. Straks nog eens opdraven, is te veel van het goede. Ook Yari Verschaeren is er wellicht niet bij. Hij speelde dinsdag maar een half uur, maar zit volop in de examens. Iets waar Vanhaezebrouck rekening mee houdt.

Abdul Dante, Luka Adzic en Kristal Abazaj staan niet op de Europese lijst. Dus komen andere jongens in beeld. Volgens La Dernière Heure  beschikken Antoine Colassin (foto), Sieben Dewaele en Alan Mayanga over de beste papieren.

Colassin is een 17-jarige aanvaller. Hij scoorde dinsdag tegen Kiev en speelde toen 70 minuten. Colassin kwam in 2016 over van Charleroi en is ook jeugdinternational bij de U17. Hij scoorde er twee keer in vijf interlands.

Dewaele is met zijn 19 jaar de oudersdomsdeken van de U21 en is ook aanvoerder. De centrale middenvelder ontpopte zich na het vertrek van Corryn en de overheveling van Kayembe naar de A-kern tot de patron van de beloften. Hij vindt erg vlot de weg naar doel.

Mayanga is net als Colassin een spits. De 18-jarige speelde dinsdag in Kiev 60 minuten mee. Ook hij is jeugdinternational. Bij de U18 scoorde hij drie keer in vier interlands. In september debuteerde hij bij de U19.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.