Anderlecht raakt niet voorbij Trnava

DONDERDAG, 29 NOVEMBER 2018, 20:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er thuis niet in geslaagd om Spartak Trnava te verslaan. Paars-wit kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Heel wat jongens kregen hun kans, maar lang niet iedereen greep deze. Al scoorde Mohammed Dauda wel punten.

Als gevolg van vele blessures en omdat Anderlecht toch al uitgeschakeld was, koos Vanhaezebrouck voor een experimentieel elftal. Onder meer de jonge Afrikanen Edo Kayembe en Mohammed Dauda kregen een kans, net als Ryota Morioka, Knowledge Musona en Kenny Saief. Het waren de twee jonkies die het meest lieten zien. Vooral Dauda toonde goede dingen in de combinatie.

Paars-wit bleef Trnava simpel de baas, maar tot echt veel doelgevaar leidde dit niet. Dauda was er het dichtste bij, maar zijn schot strandde op de paal. Ook Kayembe probeerde het enkele keren vanop afstand. Na de pauze kwamen er minder kansen, Een kwartier voor tijd kreeg Morioka een prima kans op de 1-0. Hij maakte zich knap vrij, maar zijn schot was de ideale bal voor een doelman.

Tien minuten voor affluiten gooide Vanhaezebrouck drie nieuwe krachten op het terrein. Verschaerenen en vooral Amuzu zorgde voor snedigheid, maar een doelpunt viel er niet meer.

Score: 0-0
Goal(s): /

Anderlecht:Didillon, Appiah, Sanneh, Bornauw, Lawrence, Makarenko (81' Sambi Lokonga), Musona (81' Amuzu), Kayembe, Morioka (81' Verschaeren), Saief, Dauda
Spartak Trnava:Chudy, Oravec, Toth, Gressak, Tchanturishvili, Skhirtladze, Kulhanek, Jirka, Grendel (90' Miesenbock), Malecki (90+3' Janso), Bakos (60' Ghorbani)

Geel: 31' Appiah, 32' Skhirtladze, 78' Gressak, 86' Sambi Lokonga
Rood: /

Scheidsrechter: Anastasios Papapetrou (Gri)
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion