Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

ZONDAG, 9 DECEMBER 2018, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Kan Anderlecht profiteren van het puntenverlies van Racing Genk en Club Brugge? Of ziet het Charleroi naderen en komt de rand van Play-Off 1 gevaarlijk dichterbij? Het moge duidelijk zijn: paars-wit doet er vanavond goed aan om de drie punten thuis te houden.

Na de nul op zes de voorbije twee weken en het gelijkspel van STVV gisteren is Anderlecht gezakt naar plaats vijf. Een nederlaag tegen Charleroi betekent dat Anderlecht nog maar drie punten meer zou tellen dan de nummer zeven in de stand. Winnen is dus een must.

Hein Vanhaezebrouck zag de voorbije dagen vele geblesseerden terugkeren op training, maar het is afwachten wie er ook voldoende hersteld blijkt om een wedstrijd te spelen. Zeker niet van de partij is Evgen Makarenko. Hij zit een gele schorsingsdag uit.

Charleroi mist verdedigers Martos en Willems. Wel van de partij zijn de ex-Anderlecht-spelers Massimo Bruno, David Henen en Christophe Diandy. Verder is het uitkijken naar de smaakmakers Cristian Benavente en Victor Oshimen. Benavente geniet momenteel interesse van Anderlecht. Oshimen wilde paars-wit drie jaar geleden aantrekken na het WK voor U17, maar de Nigeriaan koos toen voor Wolfsburg.

Aftrap: 18u
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Didillon, Saelemaekers, Sanneh, Bornauw, Lawrence, Kums, Sambi Lokonga, Gerkens, Bakkali, Amuzu, Santini
Invallers: Boeckx, Vranjes (?), Milic, Najar Appiah, Saief, Morioka, Kayembe, Verschaeren, Doku, Dimata (?), Dauda

Geblesseerd: Cobbaut, Makarenko, Sowah, Trebel
Geschorst: Makarenko (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Santini

: : : CHARLEROI : : :

Mogelijke opstelling: Penneteau, Marinos, Angella, Dessoleil, Nurio, Gholizadeh, Ilaimaharitra, Diandy, Bruno, Benavente, Oshimen
Invallers: Baume, Imbrechts, Busi, Zajkov, Dervite, Rodes, Hendrickx, Henen, Niane, Perbet

Geblesseerd: Riou, Martos, Mandanda, Willems
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Ilaimaharitra,

Vorige jaren:
2017-2018: 3-1
2017-2018: 1-3
2016-2017: 0-1
2016-2017: 3-2
2015-2016: 2-1
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 40%
Gelijk: 0%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 76.79%
Verlies: 12.5%
Gelijk: 10.71%




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.