Kara: "Ik droom niet meer van Engeland"

MAANDAG, 14 JANUARI 2019, 15:33 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES - INTERVIEWS Kara Mbodj is terug en of we het geweten hebben. Niet alleen in de communicatie van de club is hij alom tegenwoordig, ook intern laat hij zich meteen gelden. "Ik ben een leider. Ik zal de jonge spelers leren omgaan met de verwachtingen die bij Anderlecht horen."

Het eerste contact tussen Anderlecht en Kara dateert van enkele weken geleden. "Michael Verschueren vroeg of ik het naar mijn zin had bij Nantes. Maar ik stond amper in de basis. Ik ben niet teruggestuurd door Nantes, integendeel: ze wilden me houden", zo vertelt de verdediger.

"Voorop gaan in de strijd"

Voor Kara voelt een terugkeer naar Anderlecht aan als thuiskomen. Hij wil de jonge groep op sleeptouw nemen. "Deze jonge spelers hebben kwaliteiten, maar kunnen blijkbaar moeilijk om met druk. Sanneh bijvoorbeeld. In mijn eerste jaar bij Anderlecht had ik dat ook. Ik kan Sanneh gidsen. Ik zie hem niet als een concurrent."

"Ik heb titels gepakt en Champions League gespeeld: ik kan deze groep helpen, de spelers leren omgaan met de verwachtingen die horen bij de grootste club van België. Als het moet zal ik op tafel slaan. Ik ben iemand die veel praat, maar ook op he veld zal ik het voorbeeld geven. Ik zal voorop gaan in de strijd."

"In twee jaar nooit zo fit geweest"

Als je Kara hoort spreken is het duidelijk dat hij zijn terugkeer niet ziet als een tussendoortje tot mei. "Misschien blijf ik nog wel drie jaar. Ik droom niet meer van de Premier League. Ik had nochtans de kwaliteiten, maar de knie stak er een stokje voor."

En voor wie nog zou twijfelen: met de knie is alles in orde, verzekert Kara. "Zelfs als er twee trainingen per dag waren bij Nantes, kon ik dit aan. Het is twee jaar geleden dat me dat nog lukte. Nooit gedacht dat dat nog zou lukken. Eigenlijk ben ik te lang blijven spelen. Ik had veel vroeger rust moeten nemen."

Bron: Het Laatste Nieuws (Pieter-Jan Calcoen)
Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum