Welke Nederlandse internationals in beeld?

DINSDAG, 15 JANUARI 2019, 03:14 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDEREMichaël Verschueren verklaarde zaterdag tegenover RTBF dat er vooral Nederlandse internationals op de shortlist van mogelijke versterkingen staan. Wij gingen eens kijken welke spelers hij misschien wel in het vizier heeft

Oranje is het laatste half jaar aan een steile opmars bezig. Het plaatste zich voor de ‘final four’ van de ‘Nations League’ en beschikt opnieuw over een sterke ploeg. We keken dan ook raar op van de uitspraak van Verschueren.

Op derde doelman Marco Bizot na zijn de Nederlandse internationals namelijk stuk voor stuk dure vogels. En de positie tussen de palen is dan nog zowat de enige waar Anderlecht niet naar versterking speurt. Wij zochten de vier meest realistische / minst onrealistische pistes.

1: Ryan Babel

Leeftijd: 32
Huidige club: Besiktas
Positie: Linksbuiten / spits

Geschiedenis: Babel brak in 2004 door bij Ajax. Drie jaar later legde Liverpool meer dan zeventien miljoen euro op tafel om hem in te lijven. Bij ‘The Reds’ speelde hij op drie en een half seizoen tijd bijna 150 wedstrijden, alvorens naar Hoffenheim te trekken.

In augustus 2012 keerde hij transfervrij terug naar jeugdliefde Ajax, maar een jaar later trok hij al naar Kasimpasa in Turkije. Na minder succesvolle omzwervingen bij Al-Ain en Deportivo La Coruña belandde hij in de winter van 2017 bij Besiktas, waar hij in 89 wedstrijden goed was voor 29 doelpunten en twaalf assists. Hij speelde dit seizoen ook mee in de Europa Leaguewedstrijd op het veld van Racing Genk.

Babel voetbalde 54 keer voor het Nederlands elftal. In oktober kreeg hij geen speelminuten in de oefenwedstrijd tegen België, maar in de vier Nations League wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland stond hij telkens in de basis.

Haalbaarheid: Het probleem met Babel wordt wellicht zijn royale Turkse loon.

2: Karim Rekik

Leeftijd: 24
Huidige club: Herta BSC
Positie: Centrale verdediger / linksachter

Geschiedenis: Rekik is een linksvoetige centrale verdediger met een goede pass in de voeten. Hij werd in het verleden al vaker aan Anderlecht gelinkt en heeft op zijn 24e  al een bewogen carrière achter de rug.

De Nederlander met Tunesische roots doorliep de jeugdopleiding van Feynoord, maar koos in 2011 voor Manchester City, waarvoor hij uiteindelijk maar één wedstrijd in de Premier League afwerkte.
‘The Citizens’ leenden hem achtereenvolgens uit aan FC Portsmouth, Blackburn en PSV. In 2015 nam Marseille hem over voor vijf miljoen euro.

In Zuid-Frankrijk veroverde hij meteen een basisplek, maar in zijn tweede seizoen belandde hij op de bank. In 2017 bood Herta BSC een uitweg. Ook in Duitsland werd hij al snel basisspeler. De afgelopen maanden miste hij door een blessure, maar intussen is hij opnieuw fit.

Rekik heeft vier interlands op de teller. De laatste dateert wel al van november 2017.

Haalbaarheid: Als Anderlecht Rekik wil binnenhalen zal het wellicht over de brug moeten komen met een veelvoud van de 2,5 miljoen die Marseille anderhalf jaar geleden betaalde. Rekik lijkt echter de enige speler uit dit lijstje die de nodige ervaring en een winstmarge bij een latere doorverkoop combineert.

3: Guus Til

Leeftijd: 21
Huidige club: AZ Alkmaar
Positie: Tien, acht

Geschiedenis: Til brak in 2016 door bij jeugdclub AZ, waarvoor hij intussen 76 wedstrijden speelde. De offensieve middenvelder draagt er tegenwoordig zelfs de aanvoerdersband.
Til debuteerde in maart vorig jaar voor Nederland. In de oefenmatch tegen Portugal kreeg hij twaalf minuten van Ronald Koeman.

Net als Sven Kums en Adrien Trebel is Til geen zuivere tien of zes. Hij lijkt dus enkel ene optie als Fred Rutten in een driehoek met de punt naar achter blijft spelen.

Haalbaarheid:Til is stilaan toe aan een nieuwe uitdaging en zou een –weliswaar hoge- afkoopclausule in zijn contract hebben staan.  Het valt wel te vrezen dat Til liever een zomertransfer naar een grotere competitie verkiest.

4: Eljero Elia

Leeftijd: 31
Huidige club: Basaksehir
Positie: Linksbuiten

Geschiedenis: Elia schipperde tussen de jeugdopleiding van ADO Den Haag en die van Ajax. Uiteindelijk brak hij door bij ADO. Later legden zowel Hamburg als Juventus negen miljoen euro op tafel om hem in te lijven.

Verder speelde hij ook voor FC Twente, Werder Bremen, Southampton en Feyenoord. Sinds de zomer van 2017 voetbalt hij in Turkije voor Basaksehir. Vorig seizoen was hij goed voor acht doelpunten en vijf assists, dit seizoen heeft hij het moeilijker door blessures.

Elia voetbalde dertig keer voor Oranje. Zijn laatste optreden was een invalbeurt tegen Italië in juni 2018.

Haalbaarheid:Net als bij Babel lijkt het loon het grote struikelblok te worden.

Zien jullie één van deze jongens naar Anderlecht komen? Of denken jullie nog aan iemand anders? Laat de Ruud Vormer-mopjes maar komen!
 



anderlecht-online forum