Anderlecht kansloos tegen indrukwekkend Genk

ZONDAG, 31 MAART 2019, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht is Play-Off 1 gestart met een 3-0-nederlaag bij Racing Genk. Zware cijfers, maar die hadden nog hoger kunnen zijn. De Limburgse leider toonde zich meerdere klassen beter, versierde heel wat kansen en trof enkele keren het doelhout. Genk wordt zo ook titelkandidaat nummer 1. Donderdag wacht Club Brugge. Met onze ladbrokes promocode kan je alvast een gokje wagen op het resultaat.

Coach Fred Rutten stuurde in de Genkse Luminus Arena de vertrouwde elf namen het veld op, maar van meet af aan moesten zij de wet van de sterkste ondergaan. Het was toch even wachten op grote kansen, maar die kwamen er via een bal op de paal van Trossard en schoten van Heynen en Malinovskiy. Aan de overkant zorgde een afgeweken schot van Kara Mbodj bijna voor de verrassing.

De 1-0 viel op het halfuur. Na een slechte uittrap van Didillon, kopte Samatta de bal terug voor doel en rechtsback Maehle kwam attent ingelopen. Verschaeren en co lieten hem alle vrijheid om de bal voorbij Didillon, die te laat kwam, te koppen. Niet veel later vond ook Samatta de paal op zijn weg. De 1-0 bij de rust was dan ook oververdiend.

Na de pauze leek Anderlecht zich even te herpakken. Kara kwam net te laat bij een hoekschop en Verschaeren lepelde de bal net over de winkelhaak. De paars-witte opwelling ging weer snel liggen toen Ito er enig mooi 2-0 van maakte. Rutten reageerde en bracht Amuzu en Trebel voor Zulj en Santini. Veel effect had dit echter niet. Malinovskyi stuitte op Didillon en Verschaeren op de buitenkant van de paal. Tien minuten voor tijd zette Paintsil de eindstand op het bord. Zijn schot ging in de korte hoek door de benen van een ongelukkige Didillon binnen: 3-0.

Als er nog titeldromen waren, kunnen deze meteen opgeborgen worden. Donderdag moet paars-wit al opnieuw aan de bak. Er wacht meteen een nieuwe loodzware opdracht, namelijk thuis tegen Club Brugge (tweede in de stand). Een overwinning is dan noodzakelijk om in de running te blijven voor plaats drie en een Europees ticket.

Score: 3-0
Goal(s): 32' Maehle (1-0), 55' Ito (2-0), 79' Paintsil (3-0)

Racing Genk:Vukovic, Maehle, Dewaest, Lucimi, De Norre (73' Uronen), Berge (82' Piotrowski), Heynen, Malinovskyi, Ito (79' Paintsil), Trossard, Samatta
RSC Anderlecht:Didillon, Appiah, Kara, Lawrence, Obradovic, Kums, Zulj (63' Trebel), Gerkens, Verschaeren (83' Saelemaekers), Bolasie, Santini (63' Amuzu)

Geel: 45' Kums, 75' Samatta
Rood: /

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Luminus Arena