Pro League: boete van 50.000 euro voor RSC Anderlecht

ZATERDAG, 13 APRIL 2019, 12:50 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, bevestigde aan Sporza dat RSC Anderlecht een boete van 50.000 euro zal worden voorgeschoteld voor het stopzetten van de wedstrijd gisteren. Verder wil de Pro League opnieuw de uitgebreide fouilles op de agenda zetten. 

De boete van 50.000 euro moet wel nog bekrachtigd worden door de raad van bestuur. Dat is slechts een formaliteit en zal gebeuren tijdens de zitting van 7 juni.

"De procedure is volledig gevolgd", gaat Van Bever verder, "Er is eerst een waarschuwing geweest, nadien een stillegging om dan uiteindelijk tot een stopzetting over te gaan. Op die procedure volgt dus een boete van 50.000 euro."

Fouilles

Verder rijst de vraag hoe die vuurpijlen en bommetjes in het stadion geraken: "Stewards mogen slechts oppervlakkig fouilleren. Vorig jaar hebben we bij de hervorming van de voetbalwet gevraagd om de stewards ook grondige fouilleringen te laten doen. Die vraag is toen niet weerhouden. Het is nu misschien wel het ideaal moment om die vraag terug op tafel te leggen", aldus nog Van Bever.

Bron: sporza.beanderlecht-online forum