De Crem bezoekt veiligheidsdiensten RSC Anderlecht

ZONDAG, 21 APRIL 2019, 10:35 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd Standard-RSC Anderlecht, bezoekt minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem vandaag RSC Anderlecht. Hij wil er spreken met het veiligheidsdispositief over de controlemechanismen. 

De vraag is natuurlijk hoe zoveel vuurpijlen en bommetjes in het stadion zijn geraakt. Daarom heeft minister De Crem alle betrokken actoren (Proleague, KBVB, lokale politie, federale politie, FOD Binnenlandse Zaken) uitgenodigd voor een overleg op zijn kabinet op 2 mei. Maar hij wil ook zien hoe het eraan toe gaat op een wedstrijd. Daarom zal hij vandaag aanwezig zijn voor de wedstrijd Anderlecht - AA Gent.

"Voor ons is het belangrijk om een zicht te hebben van het volledige plaatje. Iedereen speelt een rol, de federale politie, de lokale politie, de ploeg zelf, enzovoort", zegt de woordvoerder van De Crem. "De minister wil gaan kijken hoe het er op het terrein aan toe gaat en praten met de mensen die het werk moeten doen. Hij zal ook het operatiecentrum bezoeken."anderlecht-online forum