"Nasri moet onze jongeren naar hoger niveau brengen"

VRIJDAG, 5 JULI 2019, 23:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Voorzitter Marc Coucke en algemeen manager Michael Verschueren reageren verheugd dat ze erin geslaagd zijn om Samir Nasri te halen. Volgens hen kan de ervaren Fransman Anderlecht veel bijbrengen. "Onze jongeren kunnen pas slagen dankzij jongens als Nasri."

Op sociale media weerklinkt hier en daar kritiek op de komst van Nasri: de Fransman zou de eigen jeugd blokkeren. Integendeel, beweert voorzitter Coucke: de jongeren zullen de vruchten plukken van Nasri's komst. "We trekken de kaart van de jeugd en willen hen volop kansen geven om zich te ontwikkelen", aldus Coucke. "Maar zij kunnen pas slagen als ze goed omringd zijn op en naast het veld. Nasri is een topper die onze jongenen ervaring zal bijbrengen. Hij kan hen naar een hoger niveau tillen door met hen te trainen en te spelen."

"Meerwaarde dat hij systeem van Vincent kent"

Algemeen manager Verschueren kan niet wachten om Nasri in het Astridpark bezig te zien. "Nasri is een speler waarvoor mensen naar het stadion komen. Hij is vinnig, heeft een sterke dribbel en kan een individuele actie maken. Nasri past bij de stijl van het huis", aldus de zoon van Mister Michel.

"Nasri kent het systeem dat Vincent met Anderlecht wil spelen. Ook op dat vlak heeft hij dus een enorme meerwaarde. Na enkele moeilijke seizoenen zal hij erop gebrand zijn om zich weer te tonen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.