Nieuwe Anderlecht-Congolees Elia beslissend op Africa Cup

ZONDAG, 7 JULI 2019, 21:37 - KDB2000

WEDSTRIJDEN - ANDERE Achtste finales is het eindstation voor Chancel Mbemba, Yannick Bolasie en Elia Meschak op de Africa Cup in Egypte. Madagaskar won na penalty's van Congo-Kinshasa 2-2 (4-2).

Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) mocht aan de wedstrijd beginnen maar na slechts 9 minuten kwam Madagaskar op voorsprong na een schitterend doelpunt van Ibrahim Amada. Cedric Bakambu kopte na 27 minuten de 1-1 binnen.  Na rust mocht Anderlecht aanwinst, Elia Meschak invallen. 20 minuten voor tijd gooide Florent Ibenge (bondscoach Congo-Kinshasa), ook Yannick Bolasie(ex-Anderlecht) op het veld. Maar na dom balverlies van Bolasie wist Madagaskar de 2-1 te scoren een kwartier voor het einde. Toch kopte Mbemba de gelijkmaker alsnog binnen op een corner van Elia Meschak in de slotfase.

Ook na verlengingen bleef de score op 2-2 staan. Penalty's moesten uitwijzen wie verder het toernooi in mocht. Na 7 penalty's, 4 voor Madagaskar en 3 voor Congo stond het 4-2. De 4de penalty van Congo is dus van cruciaal belang. Het is Bolasie die achter de bal ging staan. Maar hij faalde vanop de stip, Bolasie trapte hoog over doel. Einde verhaal voor Congo-Kinshasa op deze Africa Cup in Egypte.