Saelemaekers: “Mijn hart ligt hier”

DINSDAG, 23 JULI 2019, 05:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Alexis Saelemaekers liep eind vorig seizoen bijzonder nukkig rond. Hij kreeg te weinig speeltijd en was het daar niet mee eens, maar aan echt vertrekken heeft hij nooit gedacht: “Mijn kleuren zijn paars en wit.”

De komst van Vincent Kompany heeft veel veranderd op Anderlecht, ook de positie van Saelemaekers en die voelt zich daar best goed bij. “Kompany weet hoe hij een boodschap moet overbrengen, hij is een legende in de kleedkamer, net als Nasri. De lat moet hoger en ik moet nu gewoon elke training top zijn”, is Saelemaekers eerlijk.

Saelemaekers stond nochtans op de lijst van vertrekkers, al was dat niet echt van moeten. Enkel bij een goed bod kon er gesproken worden. Die zich daar alvast tegen verzette was directeur jeugd, Jean Kindermans.  "Ik geloof in Saelemaekers. Techniek, snelheid, creativiteit: Alexis heeft het allemaal. Hij heeft een toekomst hier."

"Mijn kleuren zijn paars en wit. Ik ben daar blij mee. Wat de buitenwereld verkondigt, is niet mijn probleem. Ik concentreer me op Anderlecht”, gaat Saelemaekers verder.

Kompany zet het jeugdproduct tegenwoordig op de linksbuiten maar ook daar heeft Saelemaekers geen problemen mee: “Die plek ligt mij wel al weet ik niet of dat mijn definitieve positie wordt. Dat hangt van de coach af. Maar wat het ook wordt, ik voel mij goed momenteel.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.