Anderlecht verliest met 1-3 van Paok Saloniki

DINSDAG, 23 JULI 2019, 18:01 - KDB2000

WEDSTRIJDEN - ANDERE Vandaag stond de laatste oefenmatch op het programma tegen de Griekse kampioen Paok. Anderlecht verloor met 1-3, Abdoul Danté scoorde voor Anderlecht.

Vincent Kompany en Simon Davies kozen ervoor om een B-ploeg op te stellen. Enkel Yari Verschaeren en Samir Nasri van de A-ploeg speelden de eerste helft om wat wedstrijdritme op te doen.
Anderlecht speelde een heel zwakke eerste helft. De thuisploeg had veel balbezit op eigen helft, maar daar bleef het bij. De enige kans van Anderlecht in de eerste helft was een kopbal van Kayembe na 5 minuten spelen. Paok had weinig moeite met de dreigingen van Anderlecht. Iets na het halfuur vond Pelkas de weg naar het doel op een snelle counter. Net voor rust viel Alexis Saelemaekers geblesseerd uit. Na rust kon Anderlecht meer dreigen. Ze geraakten op de helft van Paok in tegenstelling tot de 1ste helft waar dat nauwelijks lukte. Iets voor het uur wist Akpom (ex-stvv) de 0-2 binnen te tikken. Opnieuw werd Anderlecht gepakt op een snelle counter. In minuut 82, kopte Danté de aansluitingstreffer binnen op een corner van kums. Maar nog geen minuut later verdubbelde de ingevalde Gaitanidis de score. Eindstand 1-3. Zondag wacht de eerste competitiematch voor Anderlecht, thuis tegen KV Oostende.

90+4'' Einde van de wedstrijd.
88' Danté krijgt een kopbalkans, maar de bal vliegt over.
88' Corner voor de Belgische recordkampioen.
83' GOAL! Paok Saloniki scoort in de rebound!
82' GOAL! Danté scoort met een kopbal na een corner op aangeven van Kums!
82' Corner voor Anderlecht.
77' Trebel krijgt een kans via een vrije trap.
73' Paok Saloniki versiert een kans met een hard schot! De keeper voorkomt een goal met een redding.
72' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Paars-Wit.
68' Opnieuw een drinkpauze.
65' Kans voor Akpom met een schot! De kans wordt onschadelijk gemaakt door keeper Roef.
59' Paok Saloniki versiert een kans met een hard schot! De keeper plukt de bal uit de lucht.
56' Sanneh krijgt een kopbalkans, maar de bal gaat naast het doel.
56' Corner voor RSC Anderlecht.
55' GOAL! Akpom tikt de bal binnen!
51' Paok Saloniki tracht te scoren op een stilstaande fase, een vrije trap in dit geval. De bal gaat op de paal en weg kans!
47' Kans voor El Kababri met een schot! De bal wordt geblokt.
45' Start van de tweede helft.

45+4' Rust.

45' In de rebound kopt Milic onbegrijpelijk over.
45' Kans om te scoren via Sanneh met een kopbal. Dat was een uitstekende mogelijkheid! De bal gaat op de paal en weg kans!
44' Corner voor RSC Anderlecht.
40' Wissel: Leoni in, Saelemaekers out.
40' Saelemaekers verlaat het veld met een blessure.
31' GOAL! Pelkas scoort met een raak schot! De bal gaat binnen in de linkeronderhoek.
28' El Kaddouri probeert een goal te versieren met een vrije trap, maar de bal gaat naast het doel.
23' Even drinkpauze na 23 minuten.
21' Kans voor Biseswar met een schot! De bal belandt naast de goal.
19' Roef kan redding brengen met de voet.
14' Corner voor Paok Saloniki.
11' Kans om te scoren via Akpom met een kopbal. De bal gaat over en naast.
10' Kans voor Paok Saloniki met een schot! De bal gaat over het doel.
8' Saelemaekers is gekwetst geraakt aan de schouder en het spel ligt even stil voor verzorging. Het lijkt toch op een zware blessure.
5' Kans voor Anderlecht met een kopbal van Kayembe. De keeper voorkomt een goal met een redding.
3' Kans voor Paok Saloniki met een schot! De kans gaat echter verloren: over en naast.
1' De wedstrijd gaat van start.