Kwartet van basis naar tribune, drie jonge debutanten

ZONDAG, 4 AUGUSTUS 2019, 20:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - JEUGD Vincent Kompany hakte er stevig in na de nederlaag tegen Oostende. Met name het verdedigende compartiment had de bonen gegeten. Thomas Didillon, Hotman El Kababri, Sebastiaan Bornauw en Elias Cobbaut vlogen van de basiself recht naar de tribune. 

Ook niet op het wedstrijdblad: Alexis Saelemaekers. De 20-jarige rechterflankspeler bleef vorige week negentig minuten op de bank, nu was ook daar geen plaats voor hem weggelegd.

Beter nieuws had Kompany voor Sieben Dewaele, Luka Adzic, Marco Kana (foto) en Killian Sardella. De 20-jarige Dewaele bleef vorige week op de bank, maar speelde nu de hele partij als rechtsachter. Adzic, eveneens 20 jaar, haalde voor het eerst sinds zijn komst naar Anderlecht vorig jaar het wedstrijdblad en mocht meteen een helft invallen.

Ook de amper 16-jarige Kana zag zijn eerste wedstrijdselectie beloond met een invalbeurt. De aanvoerder van de nationale U17 is een defensieve middenvelder, maar speelde nu twintig minuten naast Kompany centraal achterin. Sardella, een 17-jarige centrale verdediger, kreeg (nog) geen invalbeurt.



anderlecht-online forum