KBVB houdt Kompany in de gaten

MAANDAG, 26 AUGUSTUS 2019, 10:28 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Opvallend bericht vandaag in 'Het Nieuwsblad', waar te lezen staat dat de KBVB Vincent Kompany volgend weekend nauwlettend in het oog gaat houden. Kompany mist de topper tegen Standard wegens een hamstringblessure en zou wel eens in hoedanigheid van trainer op de bank kunnen zitten. Alleen is dit volgens de letter van de wet verboden, omdat Kompany (nog) niet over de vereiste documenten beschikt.

Precedent

Toen Kompany enkele maanden geleden werd voorgesteld als speler/trainer, werden daar al enkele vraagtekens bij gesteld. Wat zou er gebeuren indien Kompany in geval van een blessure genoodzaakt was om vanaf de zijlijn toe te kijken? Manager Michael Verschueren zei toen dat Kompany plaats zou nemen in de tribune, en dat Simon Davies als T1 zou fungeren. Een plausibele uitleg, want zonder pro-license diploma is het verboden om actief te acteren als hoofdcoach.

De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat Kompany gewoon als speler plaats zal nemen op de bank. Daarvoor zijn ze bij de voetbalbond op hun hoede. Daar vinden ze de constructie speler/trainer al op het randje.

Bij Anderlecht verwijzen ze naar het geval Karim Belhocine, toen die actief was bij KV Kortrijk. In 2016 fungeerde hij even als interim-coach na het ontslag van Johan Walem. Ook hij beschikte toen niet over de verreiste documenten, KV Kortrijk haalde toen Patrick Dewilde als alibi hoofdcoach. De bond stuurde toen een waarnemer naar het Guldensporenstadion, die plaats nam achter de dug out om een oogje in het zeil te houden.

Ook Philippe Clement bevond zich al eens in dezelfde situatie. Toen Juan Carlos Garrido in 2013 ontslagen werd als trainer van Club Brugge, nam Clement voor een korte periode de honeurs waar. Clement was destijds ook nog in afwachting van zijn pro-license diploma. Bij Anderlecht zeggen ze dat Kompany slechts één sessie en één document verwijderd is voor hij zijn pro-license diploma op zak heeft. Wordt ongetwijfeld vervolgd...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.