Vrouwenploeg wint overtuigend van Club Brugge

ZATERDAG, 19 OKTOBER 2019, 14:59 - KDB2000

WEDSTRIJDEN - DAMES Anderlecht wint met forfait cijfers van Club Brugge. De dames uit Anderlecht behouden hiermee het perfecte rapport van 12/12.

Anderlecht heeft gisterenavond met 5-0 gewonnen van Club Brugge. De dames van Anderlecht kwamen al snel op voorsprong. Merchiers had slecht 1 minuut nodig om de score te openen op aangeven van Vatafu. Even later kwamen de vrouwen uit Brugge even dreigen met een schot op de lat. Ook meteen één van de weinige kansen van Club Brugge in de wedstrijd. Voor rust kwam Anderlecht veel dreigen voor het doel van Club Brugge, waaronder een kopbal van Tison op de lat. Uiteindelijk gingen ze de rust in met een verdiende 1-0 voorsprong.

Kort na rust tikte De Caigny de 2-0 in doel na een blunder van de Brugse keepster. Iets voor het uur trapte Rus (foto) de bal via de paal het doel in. Nog geen 5 minuten na de 3-0, wist De Frère met haar eerste doelpunt voor Anderlecht de 4-0 te scoren. Een kwartier voor het einde tikte Rus op aangeven van Wijnants de 5-0 eindscore op het bord. Hiermee wint Anderlecht haar 4de wedstrijd van het seizoen en behouden ze het maximum van de punten. Nu volgen er 2 uitmatchen tegen de nummers 2 en 3 van het klassement. (Standard de liège en Genk)

Score: 5-0
Doelpunten: Merchiers 1-0 (1') - De Caigny 2-0 (47') - Rus 3-0 (57') - De Frère 4-0 (62') - Rus 5-0 (74')