Topduel elite enigszins in voordeel Genk

ZONDAG, 27 OKTOBER 2019, 20:51 - SJonas35
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - JEUGD De jeugdscholen van Anderlecht en Genk, die de afgelopen seizoenen worstelden om de eretitel van "beste academie van het land", ontmoetten elkaar deze zaterdag voor een topduel in het kader van de eerste fase van de kampioenschappen voor elites. Het draaide dit keer iets in het voordeel van Genk met 3 overwinningen waarvan twee met een grote score. Anderlecht reageerde met twee overwinningen door beide teams die op een eerste plaats staan (U14 en U15).

Resultaten:
U18: Genk - Anderlecht: 2-0
U16: Anderlecht - Genk: 0-5
U15: Anderlecht - Genk: 2-0
U14: Genk - Anderlecht: 2-4
U13: Genk - Anderlecht: 5-1


U15: 2-0 winst
Ondanks een dominerende eerste helft met de beste kansen voor Anderlecht en een goede start van de tweede periode, toen ze verschillende keren dicht bij de openingsscore kwamen, moest de U15 tot het laatste kwartier wachten om eindelijk de weg naar het doel te vinden. Het was zelfs toen de Limburgers het gevaarlijkst waren, dat Anderlecht het voortouw nam door Mutuaemeno, die ideaal door Godts was gelanceerd. In de laatste minuten bracht  Agyei zijn team in veiligheid door de bal tegen de netten te duwen.

Verdiende overwinning van de U15 die de eerste plaats behouden aan het einde van de eerste fase van het kampioenschap met een prima record van 9 overwinningen en een gelijkspel in 11 wedstrijden. Ze zijn echter niet immuun voor een terugkeer van de sterke teams van Gent en Standard die in hun kielzog blijven. Als ze hun leiderschap willen behouden om de play-offs aan te vatten, moet Anderlecht zich in de tweede ronde naar hun beste niveau tillen, omdat ze naar al hun directe concurrenten moeten gaan.

Opstelling: Meese, Moutha-Sebtaoui (c), Butera, Maamar, Nicaise, Tajaouart, Duranville, Degreef, Mutuaemeno, Behar, Godts.

Ingevallen : Asselman, Agyei, Diallo

Geblesseerd: Monticelli, De Stobbeleir, De Graeve, Ntanda

Doelpunten:
Tweede helft : Mutuaemeno (1-0), Agyei (2-0)


U16: 0-5 verlies
Zonder zijn twee beste spelers (die deel uitmaakten van de U18-kern) en verschillende belangrijke pionnen (geblesseerd of geschorst), moest de Anderlecht-generatie van 2004 de wedstrijd tegen de leider aanvatten. Die won echter op een drafje. Het defensieve geknutsel om de afwezigheden op te vangen hield niet lang stand en, hoewel de doelman van Genk niet werkloos was, viel het gebrek aan voetbalbagage van sommige aanvallende spelers hard op.

Na een goede start van het kampioenschap, 19 punten te uit 7 wedstrijden, komen de U16 tot 3 nederlagen die hen naar de 3e plaats brengen. Als ze hun val in het klassement niet willen voortzetten, zullen ze moeten heropstaan en de uit blessure terugkerende spelers nodig hebben.

Opstelling: Vanhoutte, Rottiers, Sadiki, Dewaele, Lantaki (c), Nonge Boende, Obed, Lapage, Frimpong, Agyei, Mbangula
 
Ingevallen : Saviolo, Kireev, Saihi-Culeddu, Mputu Kinsa
 
Geblesseerd: Stassin, Herssens, Borecki, Eeckhout
Geschorst: Moreno

U14: 2-4 winst
Op bezoek bij zijn achtervolger, gaf het U14-team een ​​nieuwe demonstratie met deze overwinning zonder tegenstand. Met een voorsprong van 0-3 is de groep onder leiding van Roel Clement nooit in moeilijkheden geweest en tekent het voor een 10e overwinning in evenveel wedstrijden. Het enige dat nog rest is de uitgestelde match tegen Standard om een perfecte eerste ronde neer te zetten.



anderlecht-online forum