Dames winnen de classico op Standard

VRIJDAG, 1 NOVEMBER 2019, 22:13 - KDB2000

WEDSTRIJDEN - DAMES De damesploeg van Anderlecht blijft ook na vanavond ongeslagen in de competitie. Na de overwinning tegen Standard, nemen de vrouwen de leidersplaats over van Standard.

De damesploeg speelde deze namiddag de classico op Standard. Net als bij de mannen, is het ook bij de vrouwen altijd al een top match geweest. Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een voorsprong te staan, dankzij een doelpunt van Elke Van Gorp. Standard kon snel tegen prikken met een doelpunt. Maar het is uiteindelijk Elke Van Gorp die met haar 2de doelpunt van de dag, de dames uit Anderlecht met een voorsprong de rust liet ingaan. De 2de helft was in evenwicht en leverde verder geen doelpunten meer op. Met een 1-2 eindstand, keren de dames uit Anderlecht met 3 punten en de leidersplaats richting de hoofdstad.

Anderlecht behaalde tot nu toe 16 punten van de 18. Enkel op Genk liet het 2 puntjes liggen. Hiermee staan ze aan de leiding met een match minder gespeeld. Over 2 weken ontvangt Anderlecht, Oud-Heverlee Leuven in de kwartfinales van de beker van België. Maar eerst trekken 9 speelsters van Anderlecht naar hun nationale team voor de kwalificatie wedstrijden voor het Europese kampioenschap van 2021 in Engeland.