De Caigny trefzeker met Red Flames

VRIJDAG, 8 NOVEMBER 2019, 20:07 - KDB2000

WEDSTRIJDEN - DAMES De Red Flames hebben zopas met 1-4 gewonnen op het veld van Kroatië. Anderlecht speelsters De Caigny, Deloose en Deneve speelden de volledige wedstrijd.

De Red Flames begonnen met een 6/6 aan de 3de wedstrijd van de kwalificaties voor het EK van 2021 in Engeland. Drie Anderlecht speelsters begonnen aan de wedstrijd. De Caigny nam plaats op de 10, terwijl Deneve en Deloose in de verdediging stonden.

Na een kwartier spelen werd De Caigny foutief afgestopt binnen de 16 meter. Wullaert zette de penalty mooi om. Iets voor het halfuur trapte De Caigny de bal op de dwarsligger op aangeven van Dhont. Maar slechts 3 minuten later trapte Philtjens de Belgen op een 0-2 voorsprong. 5 minuten voor rust bokst Evrard de bal slecht weg, uiteindelijk duwt Lubina de aansluitingtreffer in doel. 1-2 ruststand in het voordeel van de Red Flames. De tweede helft start evenwichtig, maar het is Philtjens die op het uur haar 2de doeplunt van de avond maakt. 10 minuten voor het einde is het Anderlecht speelster De Caigny, die de 1-4 op aangeven van Wullaert binnen kopt. Met een 1-4 eindstand, behouden de Red Flames het maximum van de punten na 3 gespeelde wedstrijden. Ze staan samen met Zwitserland aan kop in een groep met Roemenië, Litouwen en Kroatië. Dinsdag nemen de Belgen het thuis op tegen Litouwen.