Mangala: "Anderlecht blijft de club van mijn hart"

ZONDAG, 17 NOVEMBER 2019, 10:56 - Nostak
Logo Anderlecht-Online

JEUGD - INTERVIEWS Anderlecht trekt dit seizoen volop de kaart van de jeugd. Was deze politiek een aantal jaren geleden doorgevoerd geweest, dan stonden jongens als Dodi Lukabakio en Orel Mangala nu ongetwijfeld in het eerste elftal. Laatstgenoemde trok in de zomer van 2016 de deur van Neerpede achter zich dicht. Mangala trok op uitleenbasis naar Borussia Dortmund.

In zijn eerste seizoen in Duitsland kwam de centrale middenvelder uit voor de U19 van Borussia Dortmund, waar hij in 34 wedstrijden goed was voor vier doelpunten en vijf assists. Doorbreken in het eerste elftal lukte echter niet, waarop Mangala de overstap naar VFB Stuttgart maakte. Vorig seizoen volgde een uitleenbeurt aan Hamburg SV, waar hij dat seizoen opnieuw actief was in 34 wedstrijden. Dit seizoen keerde hij terug naar moederclub Stuttgart, waar hij 6 keer op wedstrijdblad verscheen. Onder leiding van Johan Walem bij de U21 van de nationale ploeg is hij de patron op het middenveld.

Mangala koestert alles behalve wrok tegenover Anderlecht. "Ik ben misschien een paar jaartjes te vroeg geboren om deel uit te maken van de nieuw ingeslagen weg. Maar misschien was ik nooit in Duitsland terechtgekomen als ik toen mijn kans gekregen had in het eerste elftal van Anderlecht." Aldus Mangala in een interview bij La Dernière Heure.

"Je zal mij nooit een slecht woord horen zeggen over Anderlecht. Het blijft de club van mijn hart. Ik ben daar gevormd en ik vergeet nooit wat ze allemaal voor mij hebben gedaan​​​​​."

Mangala zijn transferwaarde wordt momenteel op acht miljoen euro geschat. Kan hij volgende zomer een optie zijn wanneer er op het paars-witte middenveld een plaatsje vrijkomt?

Bron: La Dernière Heureanderlecht-online forum