Colassin: "Durf is de kracht van de Anderlecht-jeugd"

DONDERDAG, 9 JANUARI 2020, 21:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS De 18-jarige spits Antoine Colassin proeft dezer dagen voor het eerst van het grote werk. De spits van de U21 is met de A-kern mee op winterstage. Bij rsca.be vertelt hij over zichzelf en zijn ervaringen. "Ik denk dat ik een goede afwerker ben", zo zegt hij.

Colassin viert op 26 februari zijn 19e verjaardag en speelt sinds de U15 voor Anderlecht. Daarvoor kwam hij uit voor R.F.C. Grand-Leez en Sporting Charleroi. Deze winter mag hij voor het eerst mee op oefenkamp met de A-ploeg.

"Ik ben een echte negen"

"Toen ik bij Charleroi speelde, kreeg ik verschillende aanbiedingen. Anderlecht is echter de grootste club van het land. Hun opleiding behoort tot de beste van Europa. Deze keuze was dus snel en gemakkelijk gemaakt", zo vertelt de aanvaller op rsca.be.

"Mijn sterke punten? Ik denk dat ik een goede afwerker ben, maar ik kan meer. Nu ben ik een echte negen, maar ik kan ook wat lager spelen. Al gaat mijn voorkeur uit naar de negen-positie. In kan me goed in het spel betrekken", aldus Colassin, die ook weet wat nog beter kan. "Fysiek moet ik mijn lichaam nog beter gebruiken in duels. Ik wil een goede profvoetballer worden en alle regeltjes volgen zodat ik optimaal op het veld verschijn."

"Bellamy inspireert ons"

Met Craig Bellamy heeft Colassin een voormalige topspits als coach. "Hij heeft veel ervaring. Hij probeert ons mee te geven wat hij misschien zelf miste in zijn opleiding. Ik houd van zijn persoonlijkheid en vind hem een uitstekende coach. Hij inspireert ons, geeft ons kracht en laat ons vooruitgang boeken."

"De kracht van de jeugd van Anderlecht is de onbezorgdheid en de durf die we hebben. We hebben geen schrik van een foute pass of foute dribbel. We blijven altijd proberen. We moeten ons niet te veel aantrekken van wat de buitenwereld denkt. Je moet je toeleggen op je eigen doelen en die van de ploeg om iets moois te bereiken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.