Mbokani hint op terugkeer

MAANDAG, 20 JANUARI 2020, 23:10 - Nostak
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS - ANDERE Afgelopen woensdag greep Dieumerci Mbokani nog naast de Gouden Schoen, maar daar tilt de Congolees niet al te zwaar aan. Integendeel zelfs, Mbokani brandt op zijn 34e van ambitie. “Ik zou graag nog 4 à 5 jaar voetballen, en waarom niet bij Anderlecht”?, aldus Mbokani.

Mbokani liet deze opvallende uitspraak optekenen toen hij Benjamin Deceuninck, journalist bij de RTBF, over de vloer kreeg. Tijdens dat bezoek kreeg hij de “Gouden Schoen van La Tribune” overhandigd.

“Ik zit nog steeds goed in mijn vel. In tegenstelling tot een paar jaar geleden leid ik nu ook een veel rustiger leven. Ik ga weinig tot nooit meer uit, en rust veel. Vroeger was dit anders, nu ben ik getrouwd en heb ik kinderen.”

“Vorige zomer was er even contact tussen mijn management en Anderlecht, zelf heb ik nooit met de clubleiding gesproken”. Anderlecht blijft toch mijn club. Zij haalden mij naar Europa, en bovendien woon ik in Brussel. Ik zou er graag ooit terugkeren, waarom niet?"

Met deze niet te misverstane woorden zet Mbokani de deur toch weer op een kier met het oog op een eventuele terugkeer. Mbokani scheert dit seizoen hoge toppen bij Antwerp, waar hij in 21 wedstrijden al 16 keer het net wist te vinden. Vorig seizoen was hij goed voor 11 doelpunten uit 31 duels.

Bron: sporza.beanderlecht-online forum