Sambi Lokonga: "Ooit wil ik met mijn twee broers in een ploeg staan"

DONDERDAG, 23 JANUARI 2020, 11:00 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - ANDERE Grote broer Paul-José Mpoku volgde van héél dichtbij de onderhandelingen over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga bij RSC Anderlecht. Ondertussen vertrok Mpoku naar het Midden-Oosten maar de band tussen de twee broers is er niet minder op geworden. Sambi Lokonga geeft je een kijk in zijn nauwe vrienschapsbanden. 

"We bellen minstens elke week", zegt Sambi Lokonga over broer Paul-José Mpoku, "Over voetbal, maar ook over zijn kind, muziek, eten. We kunnen beiden met alles lachen, onze manier om te relativeren. Veel mensen zeggen dat ik op hem lijk en daar ben ik trots op. Ooit, naar het einde van onze carrière toe, wil ik met mijn twee broers op het veld staan."

Sambi Lokonga heeft nog wekelijks drie à vier keer contact met Jean-François Lenvain, destijds hoofd van de sociale cel van RSC Anderlecht: "We zijn elkaar beginnen waarderen toen hij mij in de gaten moest houden, Anderlecht had schrik dat ik naar het buitenland zou trekken. We horen mekaar vaak, hij is mijn vertrouwensman, ik kan hem alles vertellen."

Ook bij manager Stijn Francis en diens vrouw kan de middenvelder steeds terecht: "Stijn zal het direct in mijn gezicht zeggen als ik slecht speel en dat is bij mij ook nodig. Zijn vrouw Tine helpt mij met investeringen, ze is mijn steun in de grote mensenwereld."

Saelemaekers, Nasri en Trebel

Binnen Anderlecht heeft Sambi Lokonga veel aan Adrien Trebel en Samir Nasri: "Adrien heeft mij onder zijn vleugels genomen bij de A-kern, hij was mijn grote broer. Ik kan hem alles vragen, net als aan Samir Nasri. En dat zijn soms uiteenlopende onderwerpen, over sport maar ook over meisjes."

"Alexis Saelemaekers is dan weer mijn beste maat in de kleedkamer. We voetballen al samen sinds de U12. Die vriendschap heeft zich ook doorgezet bij onze ouders. Maar op het veld is het beter dat we mekaar gerust laten anders lopen de spanningen op. Bij de jeugd maakten we soms wel al eens ruzie."

Bron: sportwereld.beanderlecht-online forum