Didillon naar Genk voor 550.000 euro

DINSDAG, 28 JANUARI 2020, 08:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE Het is een ietwat rare financiële constructie die opgezet is rond de overgang van doelman Thomas Didillon. Genk huurt de doelman tot het einde van het seizoen, bedong een aankoopoptie, licht het die niet heeft het wel recht op 25% van de rechten op de doelman. 

Genk huurt Didillon tot het einde van het seizoen voor ongeveer 550.000 euro, het neemt ook het volledige loon over. De Fransman mag dus spelen indien het nog tot een treffen komt tussen beide clubs. De landskampioen bedong ook een optie tot aankoop, licht het die, dan stort het nog eens 1.650.000 euro op de rekening van RSC Anderlecht. Als je die zaken optelt kom je tot het totaalbedrag dat paars-wit indertijd voor Didillon betaalde aan FC Metz.

Maar daarmee is het nog niet gedaan. Indien Genk de optie niet licht, behoudt het wel 25% rechten op de doelman. Wat dus wil zeggen dat indien paars-wit Didillon komende zomer verkoopt de Limburgers nog 25% krijgen van die transfersom, de andere 75% is voor paars-wit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.